Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (9/12)

Breda dinsdag 09 december 2003

Bredanaar aangehouden voor woninginbraak

BREDA- De politie heeft gisteravond een 42 jarige Bredanaar aangehouden, die werd gezocht voor een woninginbraak. Bij deze inbraak die eind april plaatsvond werd een motor, een fototoestel, een gsm en andere persoonlijke bezittingen buitgemaakt. Eerder werd in deze zaak al een 33 jarige Bredanaar aangehouden. Beide verdachten zijn veelplegers. De politie kwam de beide verdachten via sporenonderzoek op het spoor. Tot op dit moment is de motor van de eigenaar nog niet teruggevonden. De politie onderzoekt de betrokkenheid van beide verdachten bij meerdere woninginbraken.

Saxofoon gestolen

BREDA- Een inwoner uit Heijningen heeft gisteren bij de politie aangifte gedaan van diefstal van zijn Alt saxofoon. De man reisde met de bus van Roosendaal naar Breda. Toen hij was overgestapt kwam hij er bij Oud Gastel achter dat de sax, die in een grijze kist zat, was verdwenen. Het instrument heeft een waarde van 1100 euro. Hulp van het vervoersbedrijf mocht niet meer baten. Het instrument bleek te zijn verdwenen.

Partij DVD-spelers gestolen bij Etten-Leurs bedrijf

ETTEN-LEUR- Onbekenden hebben dit weekend kans gezien zon 1980 draagbare DVD-spelers weg te halen bij een Etten-Leurs bedrijf op het industrieterrein Vosdonk. De schade wordt geschat op een halfmiljoen euro. De daders hebben meerdere draden van hekwerken doorgeknipt en zijn vermoedelijk met een klein model vrachtwagen tegen de gevel van de loods aangereden om de DVDs te kunnen laden. De inbraak werd na het weekend ontdekt.

Openbare orde verstoorders aangehouden

BREDA- De politie heeft tegen middernacht op de Baronielaan in Breda een 34 jarige man en een 36 jarige man aangehouden, die stomdronken voor de nodige overlast zorgden. Het schreeuwen, tieren en schelden tegen elkaar wilde maar niet ophouden ook niet toen de politie het tweetal had bevolen zich rustig te houden. De man die het meest dronken was werd ter ontnuchtering aangehouden, de vrouw moest mee naar het bureau omdat ze zich na vordering niet wilde verwijderen. Hierna keerde de rust op de Baronielaan terug. De politie vermoedt dat de man en de vrouw onder invloed van alcohol en drugs met elkaar ruzie hadden gekregen.

Politie houdt man aan na bedreiging

ETTEN-LEUR: Dinsdagmiddag heeft de politie een 28-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. De man bedreigde rond 12:30 uur op de Beiaard een 36-jarige vrouw en haar 9-jarige dochter uit Etten-Leur. De gewaarschuwde politie kon hem in de Trompetlaan aanhouden. De Ettenaar is in verzekering gesteld. De oorzaak van zijn gedrag ligt in de relationele sfeer.

Diefstal bromfiets

BREDA: Uit de fietsenstalling van het Baroniecollege aan de Terheijdenseweg is maandagmiddag een rode bromfiets van het merk Peugeot Viva gestolen. Het verzekeringsplaatje is XVX-980. De 18-jarige eigenaar uit Oosterhout heeft aangifte gedaan van diefstal.

Inbraak bedrijf

BREDA: Bij een bedrijf aan de Konijnenberg is maandagnacht ingebroken. De dader is door over het hek te klimmen op het bedrijfsterrein gekomen en heeft een ruit ingegooid om binnen te komen. De buit bestaat uit een computer en een flatscreen.

Bron: Rien van Kuik/Henk Snepvangers