Ingezonden persbericht

Persbericht

9 december 2003

Netsize snelst groeiende technologiebedrijf in Deloitte s Technology Fast 500

~ bedrijf realiseert 30,620 % groei in vijf jaar ~

Meer dan 853 technologiebedrijven deden dit jaar mee aan de derde editie van de Europese Deloitte Technology Fast 500. Netsize realiseerde een groeipercentage van 30,620% over vijf jaar en is daarmee het snelst groeiende bedrijf in Frankrijk. Europees gezien behaalde Netsize een derde plaats, na Tiscali (Italië) en Fast Search & Transfer (Noorwegen).

"Er is geen twijfel over mogelijk dat deze notering het resultaat is van grote inspanningen. Daarnaast zijn er ook indicaties dat de Europese high-tech sector aan het stabiliseren is," zegt Karel Bakkes, Deloitte s Partner die verantwoordelijk is voor het Europese Technology Fast 500 programma. "Ondanks het huidige klimaat zijn de omzetten aanzienlijk gestegen en braken de nominaties dit jaar alle records. Dat is zeer positief."

Europese Technology Fast 500 bedrijfsstatistieken

- De landen met de snelst groeiende bedrijven zijn Frankrijk met 171, Groot-Brittannië met 89 en Noorwegen met 48 genoteerde bedrijven.
- Alle Europese Technology Fast 500 winnaars hebben een gemiddelde groei gerealiseerd van meer dan 200 %. Vorig jaar was de groei nog gemiddeld 100 %.
- De totale omzet van de Fast 500 genoteerde bedrijven groeide gemiddeld met 1175 %. Dit is meer dan het dubbele ten opzichte van vorig jaar toen, een percentage van 528 % werd behaald.

De groei van Netsize illustreert de snelle ontwikkeling van de mobiele multimedia sector. Netsize profiteerde van haar snelle introductie op de SMS-markt in 1998, gevolgd door de ontwikkeling van nieuwe producten op basis van premium billing, Java, WAP, MMS, etc. De markt maakte een grote stap voorwaarts door de introductie van geavanceerde mobiele apparaten, die vraag creëerde naar multimedia diensten zoals het downloaden van beltonen, games, afbeeldingen en logo s.

"We zijn zeer vereerd door Deloitte te zijn geselecteerd als één van de snelst groeiende Europese ondernemingen van het jaar. Deze snelle groei hangt samen met het commerciële succes van SMS en ons vermogen om tegemoet te kunnen komen aan de veranderende eisen van onze Europese klanten," zegt Stanislas Chesnais, President van Netsize. "We zijn ervan overtuigd dat dit slechts het begin is van de mobiele multimediamarkt."

(359 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Netsize
Met een omzet van 40 miljoen Euro in 2002 (forecast voor 2003 is meer dan 70 miljoen), is Netsize Europees marktleider in het aanbieden van mobiele oplossingen voor business en entertainment. Netsize ondersteunt bedrijven bij de implementatie van mobiele diensten, met als doel het vergroten van de omzet, het verbeteren van het imago en de naamsbekendheid en/of het optimaliseren van de operationele efficiëntie van bedrijven.

Netsize biedt haar klanten directe netwerkverbindingen (SMS, MMS, WAP, ...) en revenue sharing overeenkomsten met meer dan 50 mobiele operatoren in 16 Europese landen. Dankzij deze Europese structuur met lokale teams voor commerciële, technische, marketing en legale ondersteuning, kunnen haar klanten en partners wereldwijd mobiele diensten lanceren. Netsize beschikt eveneens over een uitgebreide catalogus van mobiele applicaties en content (logo's, foto's, ringtones, java games, ...).

Reeds aanwezig in alle West-Europese landen met 12 filialen, opent Netsize momenteel kantoren in Centraal- en Oost-Europa (Hongarije, Tsjechië), Latijns-Amerika (Mexico, Chili), Noord-Amerika en Australië. Opgericht in 1998, heeft Netsize momenteel een 170-tal personeelsleden die meer dan 500 klanten bedienen.

Voor meer informatie surf naar www.netsize.com

Netsize doet voor het eerst mee aan de Technology Fast 500. Notering Deloitte European Technology Fast 500, editie 2003: eerste in Frankrijk, derde in Europa.

Over de Deloitte European Technology Fast 500 awards Het Deloitte European Technology Fast 500 programma is Europa s meest objectieve industrie-rangschikkingstandaard op het gebied van technologie. De lijst, die is opgesteld om de inspanning en toewijding van de 500 snelstgroeiende technologiebedrijven in Europa te erkennen, omvat alle technologiegebieden, van internet tot biotechnologie, van medisch en wetenschappelijk tot computers. De bedrijven zijn zowel NV s als BV s. De awards zijn gebaseerd op de gemiddelde groei van elk technologiebedrijf over vijf jaar. Vorig jaar werden nog gemiddelden gebruikt op basis van 3 jaar. Voor de 2003 editie zijn bedrijven gerangschikt naar het percentage omzetgroei tussen 1998 en 2002. De lijst bestaat uit 500 bedrijven die voldoen aan de strenge definitie van technologiebedrijf.

Over Deloitte
Deloitte is een organisatie van zelfstandige memberfirms, die zich richt op de hoogste kwaliteit bij het leveren van professionele dienstverlening en advies. De dienstverlening is gebaseerd op een wereldwijde strategie voor circa 150 landen. Daartoe is de expertise beschikbaar van 120.000 professionals in alle werelddelen en van memberfirms met hun vestigingen. Dienstverlening wordt aangeboden in vier professionele disciplines: accountants, belastingadviseurs, consultants, financieel adviseurs. De memberfirms werken zowel voor meer dan de helft van s werelds grootste bedrijven, als voor nationale bedrijven, de publieke sector als voor snelgroeiende bedrijven. Deloitte Touche Tomatsu is een Swiss Verein en elk van haar nationale ondernemingen is een aparte en onafhankelijke wettelijke entiteit.

Contact:

LEWIS, het ICT PR bureau:
Yvonne van Bokhoven/ Lilian van Tongerlo
Tel: +31 (0) 40 235 46 00Fax: +31 (0) 40 235 46 01 Email: yvonnev/lilianv@lewispr.comWeb site: www.lewispr.com

NETSIZE BELGIE
Marion van der Horst
Tel. +32 (0) 16 388 014Fax: +32 (0) 16 388 019
E-mail: mvanderhorst@netsize.comWebsite: www.netsize.nl


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---