Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Persbericht 03/230

Ministerie van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid Directie
Communicatie

09 december 2003

Nr. 03/230

De Geus vraagt Meijer deskundigenoordeel huisvestingskosten UWV

Minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft aan de heer W. (Wim) Meijer gevraagd een deskundigenoordeel te geven over de huisvestingskosten van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV). Doel van de opdracht is een onafhankelijk deskundig oordeel over de juistheid en volledigheid van de huisvestingskosten en inrichtingskosten van het hoofdgebouw van UWV. Ook zal worden gekeken naar de kosten van specifieke diensten voor de Raad van Bestuur van UWV.

W. Meijer was onder meer Kamerlid en fractievoorzitter van de PvdA, staatssecretaris CRM in het kabinet Den Uyl en Commissaris van de Koningin in Drenthe. Later stapte hij over naar het bankwezen. Momenteel is hij onder meer voorzitter van de Raad van Commissarissen van NS.

In zijn brief aan de Tweede Kamer van 31 oktober 2003 had De Geus het deskundigenoordeel aangekondigd naar de huisvestingskosten en inrichtingskosten als onderdeel van de totale uitvoeringskosten van UWV. De bewindspersoon acht dit nodig om te komen tot een afgewogen, eigen oordeel. De minister zal de Tweede Kamer, zoals toegezegd, voor
1 februari 2004 informeren over de uitkomsten en zijn oordeel daarover.


---

De volgende Officiële publicatie(s) zijn gerelateerd aan bovenstaande persbericht:
PDF publicatie Brief van minister De Geus over over opdrachtverlening deskundigenoordeel huisvestingskosten UWV
2003