Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (09/12)

Oosterhout, dinsdag 9 december 2003

Arrestatie na huiselijk geweld
WERKENDAM: De politie hield maandagavond een 25-jarige man aan voor geweldpleging in relationele sfeer. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn 24-jarige vriendin en zijn schoonmoeder. De vriendin liep bij een worsteling blauwe plekken en schrammen op. De schoonmoeder heeft vermoedelijk twee vuistslagen in het gezicht. Beide vrouwen deden diezelfde avond nog aangifte bij de politie. De man werd daarop omstreeks 23.00 uur aangehouden en tegen hem is proces verbaal opgemaakt. In de loop van de volgende dag is de man, na verhoor, weer in vrijheid gesteld.

Truck gestolen
GIESSEN: Vanaf de Bedrijvenstraat is een vrachtauto gestolen. Het betreft een trekker van het merk Daf type 95. De truck is rood van kleur en voorzien van het kenteken BB-TS-14. De diefstal is vermoedelijk gepleegd tussen zondag 7 december 18.00 uur en maandag 8 december 06.00 uur. De trekker werd losgekoppeld van de oplegger en werd vervolgens weggereden. Vermoedelijk blokkeerden de wielen omdat er nog geen luchtdruk voor de remmen was. De politie vond namelijk bij het sporenonderzoek rubbersporen op het wegdek. Het voertuig is door de politie internationaal als gestolen voertuig gesignaleerd.

Snelkrakers stelen tabak
GILZE: Op dinsdag 09 december 2003 rond 03.15 uur werd de grote etalageruit van een supermarkt aan de Raadhuisstraat vernield. Hierna werden diverse sigaretten en shagverpakkingen uit de winkel gehaald. Getuigen zagen dat het vermoedelijk om vier daders ging. Toen de daders in de gaten kregen dat ze ontdekt waren, sloegen ze op de vlucht. De politie heeft inmiddels een aangifte opgenomen, een technisch sporenonderzoek ingesteld en getuigen verhoord.

Bromfietsers bekeurd
DONGEN: Politieagenten namen maandag 8 december een bromfiets in beslag. De bestuurder pleegde verkeersovertredingen op de Rijnstraat. Hij kreeg een bekeuring omdat hij de valhelm niet droeg. Bij controle bleek dat zijn bromfiets niet verzekerd was. Dit was reden om het voertuig in beslag te nemen en te stallen bij het politiebureau. Twee jongedames op een bromfiets kregen ieder een bekeuring van 40,- omdat ze de valhelm niet droeg. De bestuurster kreeg nog een tweede proces-verbaal omdat ze niet in het bezit is van een bromfietscertificaat.

Politie arresteert dronken automobilist
RIJEN: Op dinsdag 09 december omstreeks 02.30 uur betrapte de politie een 44-jarige inwoner uit Rijen op het rijden onder invloed. Dat gebeurde in de Margrietstraat te Rijen. De agenten arresteerden de man. Hij moest mee naar het politiebureau en onderging een ademanalyse.
De uitslag bedroeg 580 ug/l., wat voor de verbalisanten reden was om het rijbewijs van de verdachte in te vorderen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zes uren. De man mag zich voor de rechter verantwoorden voor dit misdrijf.

Fietsers zonder licht op de bon
RIJEN: Op maandagavond 08 december hield de politie op verschillende plaatsen in Rijen verlichtingscontroles. Eenentwintig fietsers kregen een boete voor het niet hebben van de juiste of geen verlichting. Een niet-werkend kop- of achterlicht op een (brom-) fiets levert een boete van 14,- op. Helemaal geen verlichting voeren op een (brom-) fiets kost de overtreder 23,- De politie blijft de komende weken streng controleren op het voeren van verlichting door de verschillende verkeersdeelnemers.

Zevenenvijftig voertuigen te snel langs de radar
GEMEENTE DRIMMELEN: De politie controleerde op maandag 8 december met een radarauto de snelheden van passerende weggebruikers in de gemeente Drimmelen.:

Locatie: Hoofdstraat in Terheijden (50 km/u)
Tijdstip: van 10.20 uur tot 13.20 uur
Aantal passanten: 995
Aantal overtreders: 34
Hoogste snelheid: 67 km/u
Bijzonderheid: 4 bromfietsers, respectievelijk 57, 59, 63 en 73 km/u

Locatie: Crullaan in Made (50 km)
Tijdstip: van 13.45 uur tot 16.15 uur
Aantal passanten: 1151
Overtredingen: 23
Hoogste snelheid: 67 km p/u
Bijzonderheid: 1 bromfiets a 65 km

Inbreker kiest het hazenpad
WAGENBERG: In de nacht van dinsdag 9 december stuurde de politie meldkamer met spoed een politieauto naar Hofstad. Bewoners hadden daar namelijk een inbreker betrapt. De bewoonster vertelde de agenten dat wakker werd van een onbekend geluid. Toen ze ging kijken zag ze dat beneden in de werkkamer dat de raambeugels omgebogen waren en dat er een onbekende man voor het raam stond. Door hard te gillen is de inbreker op de vlucht geslagen. De politie kamde meteen de omgeving uit, maar de dader is niet meer aangetroffen. Vermoedelijk is er niets gestolen. Wel ontstond er de nodige inbraakschade aan het raam.

Brandje in garage
SPRANG-CAPELLE: In een garage aan de Winterdijk is maandagavond 8 december een brandje ontstaan. Dat gebeurde tijdens laswerkzaamheden aan een auto, waarop een autostoel in brand raakte. Het brandje werd door de zoon van de eigenaar geblust. Toen de politie en brandweer arriveerden was het vuur al uit.

Inbraak bedrijfspand
SPRANG-CAPELLE: In een bedrijf aan de Veerweg is in de nacht van dinsdag 9 december ingebroken. De dief kwam binnen door de voordeur open te breken. In het bedrijf zijn alle kasten doorzocht. Uit een kantoor is een geldbedrag ontvreemd. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Bekeuringen tijdens verkeerscontroles
OOSTERHOUT: Op donderdag 8 december werd op diverse plaatsen binnen de gemeente Oosterhout gecontroleerd op verlichting. Hierbij werden in totaal 21 fietsers bekeurd voor het niet voeren van de juiste verlichting. Een niet-werkend kop- of achterlicht op een (brom-) fiets levert een boete van 14,- op. Helemaal geen verlichting voeren op een (brom-) fiets kost de overtreder 23,- De politie blijft de komende weken streng controleren op het voeren van verlichting door de verschillende verkeersdeelnemers. De agenten keken ook naar andere verkeersovertredingen, waarbij verbaliserend werd opgetreden:.
2 x niet handsfree bellen,

1 x voor het parkeren in strijd met parkeerverbod,
1 x rijden op een onverzekerde bromfiets,

1 x rijden op een bromfiets zonder certificaat,

1 x rijden in een gesloten verklaring,

3 x voor het niet dragen van de autogordel.

Bromfietsen niet in orde
OOSTERHOUT: Op maandag 8 december werd op de Burgemeester Elkhuizenlaan een 19-jarige inwoner uit Raamsdonksveer gecontroleerd. De man reed op zijn bromfiets terwijl hij geen helm droeg. Terwijl de politie hem volgde, zagen zij hoe de bestuurder over het trottoir een tweetal fietsers inhaalde. De bromfiets vertoonde bij controle de nodige technische mankementen (niet werkende verlichting, geen gele plaat, geen verzekering). De man bleek geen bromfietscertificaat te hebben en zijn verzekeringsbewijs had hij niet bij zich. De man kan rekenen op een flinke boete. Diezelfde dag kreeg een jongeman uit Oosterhout twee bekeuringen. Hij reed met zijn bromfiets over de Marselaar, terwijl deze niet verzekerd was en de bestuurder niet in het bezit was van een bromfietscertificaat. De bromfiets werd in beslaggenomen. Indien de eigenaar kan aantonen dat de bromfiets is verzekerd kan hij hem terugkrijgen.

Bron: Jeroen Steenmeijer