Politie Gelderland-Zuid



Mr. Van Coothlaan 45,
Postbus 11, 6600 AA Wijchen
Telefoonnummer (024) 648 77 42
Faxnummer (024) 648 77 89


Datum Dinsdag 9 december                                             
                                                                     

DISTRICT STAD NIJMEGEN



Auto's gestolen

Gisteren is vanaf de Energieweg een rode Toyota met het kenteken VT-XV-96 gestolen. Aangifte deed de 32-jarige inwoner van Nijmegen.
In de nacht van zondag op maandag is vanaf de Eerste Walstraat een zwarte Suzuki Alto met het kenteken 64-NG-VD gestolen. Aangifte deed een 24-jarige inwoner van Gendt.
Afgelopen nacht is vanaf de Groesbeekseweg een grijze Volkswagen Passat met het kenteken 24-DG-HV te zijn gestolen. Aangifte deed de 46-jarige eigenaar uit Nijmegen.


Woninginbraak

In een woning aan de Dobbelmanweg is afgelopen nacht ingebroken. Door een ruit in te slaan zijn de dieven het pand binnengekomen. Uit het pand is gereedschap gestolen. Aangifte deed de 61-jarige bewoner.


DISTRICT TWEESTROMENLAND


Dreumel- hennepkwekerijen ontmanteld
Gisteren zijn hennepkwekerijen aan de Nieuwstraat en aan de Bouwing opgerold. Bij de politie kwam enige tijd geleden informatie binnen over het bestaan van de hennepkwekerijen. Op basis van deze informatie startte de politie een onderzoek dat leidde tot het ontmantelen van de kwekerijen gisteravond.

De hennepkwekerij aan de Nieuwstraat was gevestigd in een schuurtje. De politie trof 370 hennepplanten en diverse apparatuur aan. Zowel de planten als de apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Een 34-jarige inwoner van Dreumel, de eigenaar van de schuur, is aangehouden. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De man moet ook een boete aan de NUON betalen voor het illegaal aftappen van stroom.

Vier hennepkwekerijen zijn aan de Bouwing aangetroffen. De kwekerijen waren in opslagruimtes en in een caravan gevestigd. De politie trof 1059 hennepplanten aan en diverse apparatuur. Tevens is een vat gevonden met 35 kilo henneptoppen. Zowel de planten, het vat als de apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Op het moment dat de politie op de Bouwing kwam, ging een 33-jarige inwoner van Beneden-Leeuwen er vandoor. De man is even later in een weiland aangehouden. Ook zijn twee inwoners van Dreumel, 34 en 36 jaar oud, aangehouden. De drie mannen worden verdacht van het voorhanden hebben van verdovende middelen. Zij zijn alle drie overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.

Aan deze acties deed een 15tal agenten mee. Ook is een speurhond ingezet.

Wijchen- harddrugs
Gisteren zijn in een woning aan de 31ste straat Diepvoorde een 47-jarige vrouw en een 24-jarige man aangehouden voor het in bezit hebben en dealen van harddrugs. Het tweetal zou dit vanaf september doen. Beiden zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.


Wijchen- vuurwerk in beslag genomen

De politie heeft zondagavond in een woning aan de 28ste straat Hoogmeer 46 kilo vuurwerk in beslag genomen. De politie kreeg informatie over het vuurwerk nadat de eigenaar, een 45-jarige inwoner van Wijchen, bij een controle aan de grens met België was aangehouden voor het in bezit hebben van illegaal vuurwerk. De man verklaarde dat hij in zijn woning nog meer vuurwerk had. Dit is door de politie in beslag genomen en vernietigd.



Beuningen- ongeval met letsel

Gisteravond is op de Ficarystraat een aanrijding ontstaan tussen een 22-jarige fietser uit Nijmegen en een 46-jarige automobilist uit Horssen. De fietser reed in de richting van Nijmegen. De automobilist kwam de fietser tegemoet. De automobilist haalde in en zag tijdens de inhaalmanoeuvre de fietser niet. Hierdoor ontstond een aanrijding. Door de aanrijding liep de fietser letsel op. Hij is voor behandeling overgebracht naar het Canisius ziekenhuis in Nijmegen.


DISTRICT DE WAARDEN


Buren- ongeval met letsel
Gistermiddag is op de kruising Erichemsekade/ De Bijen een aanrijding ontstaan tussen een 44-jarige fietser uit Geldermalsen en een 38-jarige automobiliste uit Buren. Op het kruispunt sloeg de automobiliste af en verleende hierbij geen voorrang aan de fietser. Hierdoor ontstond een aanrijding. De fietser liep hierdoor letsel aan zijn gezicht en borst op.

Tiel- jongeren aangehouden voor diefstal
Gistermiddag zijn in een school in Tiel twee jongens, 14 en 15 jaar oud, aangehouden. De jongens zouden uit een kleedkamer enkele mobiele telefoons en een portemonnee hebben gestolen. Het tweetal is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Beesd- woninginbraak
Vanochtend is in een woning aan de Ridderslag ingebroken. Vermoedelijk zijn de dieven via een deur de woning binnengekomen. Uit de woning is onder meer geld gestolen. Aangifte deed de 40-jarige bewoonster.


BLIK OP VEILIG

Snelheidscontroles
Gistermiddag is in Acquoy op de N327 een snelheidscontrole gehouden. Van de 777 passanten reden er 14 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 115 km/u waar 80 km/u is toegestaan.
Gistermiddag is in Buren op de Tielseweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 1738 passanten reden er 34 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 117 km/u waar 80 km/u is toegestaan.
Gisteravond is in Nijmegen op de Weurtseweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 1649 passanten reden er 45 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 98 km/u waar 50 km/u is toegestaan.
Gisteravond is in Nijmegen op de Muntweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 1243 passanten reden er 31 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u waar 50 km/u is toegestaan.
Gisteravond is in Nijmegen op de Scheidingsweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 1239 passanten reden er 90 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u waar 50 km/u is toegestaan.



Brenda van der Pal; GSM 06- 53 22 01 57/ afdeling Communicatie
Politie Gelderland-Zuid, Mr. Van Coothlaan 45, Postbus 11, 6600 AA Wijchen Telefoonnummer (024) 648 77 42 Faxnummer (024) 648 77 89 ---- --