Politie Limburg-Noord

56 bekeuringen bij bromfietscontrole

Roermond 09-12-2003 - De politie heeft dinsdagmorgen bij een verkeerscontrole op verschillende invalswegen naar Roermond 56 bekeuringen uitgeschreven. De actie is tussen 07.00 uur en 10.00 uur uitgevoerd door medewerkers van het Mobiel Jeugdteam en het Verkeershandhavingsteam van de politie Limburg-Noord en manschappen van de basiseenheden Heythuysen, Roermond-Centrum, Echt en Swalmen.

Bij de controle, die met name gericht was op schoolgaande jeugd, werd een groot aantal fietsers gecontroleerd, alsmede ruim 100 brom/snorfietsers. De brom/snorfietsen werden allemaal op de rollertestbank gezet. De politie controleerde op de Andersonweg, de St. Wirosingel, de Heinsbergerweg en de Rijksweg (Horn).

De 56 bekeuringen werden uitgeschreven voor verschillende overtredingen: 24 voor het niet correct voeren van de verlichting op de (brom)fiets, 20 voor het rijden met teveel vermogen en 6 voor het niet dragen van de gordel. Daarnaast werden nog mensen bekeurd voor diverse overtredingen zoals handheldbellen, het rijden met een bevroren ruit en het bromfietsen zonder certificaat.