Tulip Computers NV

PERSBERICHT

Tulip introduceert als eerste een uniek lifestyle notebook en TDIH versterkt zijn belang in Tulip

Amersfoort, 9 december 2003

Tulip Computers N.V. (Tulip) en Tulip Distribution International Holding B.V. (TDIH) hebben vandaag de introductie van het lifestyle notebook "E-Go" (Easy Going) bekend gemaakt. Dit notebook, gebaseerd op een design van Marcel van Galen, wordt exclusief door TDIH gedistribueerd. Het eerste model van dit nieuwe lifestyle notebook zal tijdens de Miljonair Fair 2003 in Amsterdam (11 tot 14 december 2003) aan het publiek getoond worden.

TDIH heeft samen met designer Marcel van Galen de Tulip "E-Go" ontwikkeld om tegemoet te komen aan de vraag van lifestyle producten. Het design kenmerkt zich voornamelijk door een eigentijdse uitstraling en een unieke organische vormgeving. Een product dat door de verwisselbare covers een hoge mate van individualisering (ego) toelaat en uiteraard voldoet aan de laatste stand van de techniek.

TDIH en Tulip zien deze stap als een verdere concretisering van hun doelstelling zich door design te onderscheiden in een traditionele ICT markt. TDIH en Marcel van Galen Design zullen in de loop van 2004 de nieuwe lifestyle notebook lijn van Tulip verder uitbreiden. Daarbij zullen eveneens de bijbehorende accessoires geïntroduceerd worden. Meer informatie over dit nieuwe lifestyle product vindt u na 11 december a.s. op de websites www.tulip-ego.com en/of www.tulip.nl.

Ook Tulip zal via zijn dochter 2L International als onderdeel van een lifestyle concept, op basis van geavanceerde technologie, onderscheidende producten op de markt brengen. Teneinde deze ontwikkeling bij Tulip mede te stimuleren heeft TDIH besloten een bedrag van E 1 miljoen ter beschikking te stellen aan Tulip, tegen verkrijging van 4 miljoen nieuw uit te geven aandelen Tulip (op basis van de slotkoers van 8 december 2003, vastgesteld op E 0,25 ).

Over Tulip Computers NV
Tulip is een Europese computerleverancier die uitgegroeid is tot een vooraanstaande en internationaal erkende organisatie. Sinds de oprichting in 1979 is Tulip al meer dan 20 jaar actief in de computer- industrie waarmee ze tot een van de meest ervaren computerleveranciers ter wereld behoord. Het hoofdkantoor van Tulip is gevestigd in Amersfoort. Naast het wereldwijde beleid is dit hoofdkantoor eveneens verantwoordelijk voor Research & Development, Marketing en Communicatie. Tulip werkt nauw samen met TDIH, haar in 2002 verzelfstandigde verkoopkantoren in Benelux, Frankrijk, Italië en UK en distributiekanalen in andere landen. De aandelen Tulip worden verhandeld op de Effectenbeurs van Euronext sinds 1984.

Over Tulip Distribution International Holding BV

TDIH is de in 2002 verzelfstandigde verkooporganisatie van Tulip met vestigingen in o.a. Benelux, Frankrijk, Italië en UK. TDIH is gevestigd in 's-Hertogenbosch. In verband met commerciële en technische accessoires, werkt zij nauw samen met vooraanstaande internationale ICT bedrijven (o.a. in Taiwan en de Verenigde Staten). De verkooporganisatie voor de Benelux zal met ingang van 1 februari 2004 eveneens in 's-Hertogenbosch gevestigd zijn.

Over Marcel van Galen Design
Marcel van Galen Design is een Nederlands ontwerpbureau voor Industrieel & Grafisch design. Naast een eigen collectie licht- en interieurobjecten worden in samenwerking met een team van industrieel en grafisch ontwerpers ideeën omgezet naar concepten en producten. Geïnspireerd door de wens van Tulip om een lifestyle notebook te willen ontwikkelen is het idee geboren om vanuit het perspectief van de vrouw een product te ontwikkelen dat in eerste instantie meer doet denken aan fashion en bijous dan aan een notebook. Een elegante handtas met tal van noviteiten is het resultaat. Andere producten van Marcel van Galen worden o.a. aangeboden via de galerie Qidida in Boxtel.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Tulip Computers N.V.
Directie Secretariaat
Postbus 150

3800 AD AMERSFOORT

Tel: 033 - 4549482

Fax: 033 - 4549499

E-mail: press@tulip.com
Internet: www.tulip.com

Tulip Distribution International Holding B.V.
Sandra Kemps
Parade 29
5211 KL 's-HERTOGENBOSCH
Tel: 073 - 5481170
Fax: 073 - 5481171
E-mail: info@tdiholding.nl
Internet: www.tulip.nl
www.tulip-ego.nl

Marcel van Galen Design
Marcel van Galen
Postbus 816
5280 AV BOXTEL
Tel: 0411 - 671957
Fax: 0411 - 616566
E-mail: info@mvgdesign.nl
Internet: www.mvgdesign.nl
www.qidida.nl

---- --