Gemeente Amsterdam

Het licht gaat aan in nieuwe flat Florena!
8 december 2003 - Johanneke Helmers
Els Verdonk, portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling in Zuidoost, zal dinsdag 9 december om 8.30 uur op een feestelijke wijze de eerste negen bewoners van de geheel getransformeerde flat Frissenstein in Amsterdam Zuidoost verwelkomen in het stadsdeel. Geheel passend bij het fleurige thema van de verkoopcampagne zal in de frisse vernieuwde entreehal van het appartementengebouw een speciaal voor dit project ontworpen lamp worden ontstoken.

De flat Frissenstein maakt onderdeel uit van het project Florena. De zichtbare verbetering van de leefbaarheid in het stadsdeel en de voor Amsterdamse begrippen unieke prijs/kwaliteit verhouding van de woningen zorgde ervoor dat binnen enkele maanden alle woningen waren verkocht. Bijna 50% van de nieuwe bewoners van de getransformeerde flatgebouwen is niet afkomstig uit het stadsdeel zelf.

De hoop en het vertrouwen in de structurele wijzigingen ten aanzien van de leefbaarheid in stadsdeel Zuidoost zijn vertaald in een bloemrijke verkoopcampagne. Als symbool voor het nieuwe vrolijke, fleurige, multiculturele en kleurrijke Zuidoost, zijn vijf bloemen ontworpen door de ontwerpster Meike Ziegler. Ook zij is verantwoordelijk voor het ontwerp van de lamp in de hal van Frissenstein.

Het project Florena bestaat uit 124 nieuwbouwkoopwoningen en 97 vernieuwbouw koopappartementen in Frissenstein en Fleerde. Daarnaast zijn er door ERA Bouw B.V., de bouwer en ontwikkelaar van het project, ook 50 sociale huurwoningen turn-key ontwikkeld voor woningstichting Patrimonium. De architecten Duinker, van der Torre en J. Splinter architecten zijn verantwoordelijk voor het ontwerp.

© Gemeente Amsterdam