Ingezonden persbericht

Persbericht

9 december 2003

Fortinet valt spammers aan met real-time threat protection

~ lancering FortiOS® 2.8 voor volledige bescherming tegen e-mail spam, virussen, wormen en intrusions ~

Fortinet, een toonaangevende leverancier van op hardware gebaseerde beveiligingsoplossingen, heeft FortiOS® 2.8 geïntroduceerd, een uitgebreide, automatische beveiligingstechnologie die in real-time reageert op netwerkbedreigingen.

Het nieuwe product stelt bedrijven in staat om preventief actie te ondernemen tegen potentiële bedreigingen door ervoor te zorgen dat er geen schadelijke content het netwerk kan binnendringen of ongeoorloofd gedrag kan plaatsvinden. Dit staat haaks op traditionele antivirus-systemen die een aantal recente wormen, zoals LovSan en SoBig, hebben gemist omdat hun signaleringstools handmatig ge-update worden. Het handmatig updaten is vaak te langzaam voor aanvallen die zich in slechts enkele minuten over duizenden systemen kunnen verspreiden.

Wanneer er een nieuwe bedreiging wordt gesignaleerd, bepaalt het Fortinet threat response team de meest effectieve manier om de aanval te blokkeren. Dit kan gebeuren door bijvoorbeeld antivirus-systemen in te zetten door middel van protocol anomalie detectie of via andere pro-actieve manieren. Vervolgens stuurt het team real-time updates naar FortiGate-systemen over de hele wereld, die per direct kunnen worden geïmplementeerd.

Aangezien de FortiGate units firewalls, VPN en andere capaciteiten bevatten, kunnen ze alle elementen om een aanval te stoppen implementeren zonder dat deze met firewalls van andere partijen of systemen hoeven te worden geïntegreerd en gecoördineerd.

FortiOS® 2.8 borduurt voort op de bestaande suite van FortiGate® producten, met meer dan 50 nieuwe features en verbeteringen. Het bevat IPv6 ondersteuning, virtuele domeinen voor high-end systemen en uitgebreide e-mail filtering voor het beschermen tegen spam.

"De introductie van Fortinet's FortiOS versterkt het FortiGate systeem als een high-performance, geïntegreerd Secure Content Management (SCM) platform," zei Chris Christiansen, vice-president of security products bij IDC. "Terwijl klanten worstelen met de administratieve overhead die komt kijken bij het beheren van afzonderlijke SCM-oplossingen, biedt Fortinet's geconsolideerde benadering de voordelen van een betere beveiliging en lagere operationele kosten."

"De recente vloedgolf van virussen toont aan dat de complexiteit van bedreigingen toeneemt, omdat aanvallers nu de beperkingen van onsamenhangende conventionele verdediging steeds beter doorzien," zei Jens Andreassen, vice-president of EMEA bij Fortinet. "Met FortiOS® 2.8 bewijzen we dat de voordelen van één enkel, geïntegreerd security platform verder gaan dan alleen het reduceren van kosten in hardware en gemak in installatie. Fortinet's technologie levert het beste platform voor het inzetten van veelzijdige, real-time beveiligingsmaatregelen die essentieel zijn voor het aanpakken van bedreigingen, zowel nu als in de toekomst."

(392 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Aanvullende productinformatie
De FortiOS firmware, die bij alle FortiGate-platforms wordt geleverd, is in Release 2.8 verbeterd met de toevoeging van een aantal belangrijke features en voordelen, waaronder:

Dynamische aanval preventietechnologie: een enorme stap voorwaarts in het automatisch reageren op nieuwe, op content gebaseerde bedreigingen, door het combineren van belangrijke elementen van antivirus, intrusion detection en intrusion preventietechnologieën.

IPv6 ondersteuning: de eerste stap in het driefasenplan, ter ondersteuning van de volgende generatie internettechnologie. Deze is met name belangrijk voor de Aziatische/Pacific markten, omdat het nagenoeg 'onbeperkt' unieke adressen levert en internettoegang ondersteunt op alle typen apparaten, waaronder mobiele telefoons, PDAs en zelfs huishoudelijke apparaten. IPv6, gericht op het hogere segment klanten, zoals service providers en grote bedrijven, wordt ondersteund door:

Virtuele domeinen (FortiGate 3000 en 3600): voorzien in de behoefte van security dienstverleners, zoals aangegeven door grote carriers en leveranciers van oplossingen, omdat het een enkele FortiGate unit in staat stelt beveiligingsdiensten te leveren aan meerdere klanten

Verbeterde e-mail filtering voor spambescherming: levert uitgebreide messaging filters voor het opsporen van spam, zoals reverse DNS lookup, het controleren van onderwerpvelden en het real-time controleren van gegevens van bekende spammers die zijn vastgelegd in databases

Verbeterde web content filtering: biedt real-time integratie met Cerberian's uitgebreide URL-database die miljoenen websites en pagina's bevat, en biedt 'granular' web filtering standaarden voor individuen en groepen

IPv6, virtuele systemen en e-mail spam beveiliging IPv6 is de volgende generatie van het internetprotocol dat vrijwel onbeperkt adressen levert en de mogelijkheid ondersteunt om in principe elk apparaat op het netwerk aan te sluiten. De Fortinet IPv6 fase I implementatie in FortiOS® 2.8 is een 'dual-stack' implementatie die zorgt voor het toewijzen van IPv6 adressen aan en routing tussen fysieke en virtuele interfaces. Daarnaast ondersteunt IPv6 server functionaliteiten.

De nieuwe virtual domain feature, gericht op service providers en zeer grote bedrijven, wordt ondersteund door de FortiGate 3000 en FortiGate 3600. Dit zijn high-end, multigigabit, carrier- en enterprise-class systemen. Zij kunnen ieder tot 250 virtuele domeinen (VDOM's) per systeem ondersteunen. Dit is met name belangrijk voor service providers die andere diensten (antivirus, content filtering, intrusion preventie) willen leveren aan meerdere klanten, middels dezelfde FortiGate unit.

FortiOS® 2.8 biedt, naast de gebruikelijke content filterfuncties in de lokale taal voor e-mail, verbeterde capaciteiten om inhoud van e-mail te filteren op spam aanvallen. Hieronder vallen diensten voor het controleren en markeren van spamberichten, gebaseerd op specifieke woorden en zinnen in de tekst en onderwerpregel van een e-mail, blacklists van bekende spamverstuurders, ongeldige retour e-mailadressen en MIME koptekst controles. Daarnaast blokkeert het tevens SMTP-berichten, gebaseerd op blacklists van IP-adressen, reverse DNS lookups en controles gerelateerd aan de Real-time Blackhole List (RBL) en de Open Relay Database (ORDB).

Beschikbaarheid en verspreiding
De FortiOS release 2.8 zal in december 2003 voor bèta-klanten verkrijgbaar zijn en zal voor nieuwe en al bestaande FortiGate-systemen in het eerste kwartaal van 2004 beschikbaar zijn. Alle features in FortiOS Release 2.8 worden aan klanten met geldige onderhoudscontracten kosteloos geleverd, met uitzondering van de virtuele domeinen. Deze zijn apart geprijsd. Prijzen zijn verkrijgbaar bij FortiGate's mondiale netwerk van gecertificeerde verkopers en distributeurs.

Over Fortinet
Fortinet s bekroonde FortiGate®-serie van op ASIC gebaseerde antivirus firewalls won in 2003 de prijs voor 'Firewall Product of the Year' op de Networking Industry Awards. Deze nieuwe generatie real-time netwerk beveiligingssystemen signaleren en elimineren in real-time de meest schadelijke, op content gebaseerde bedreigingen die met e-mail en via het web binnenkomen, zoals virussen, wormen, indringers, aangetaste webcontent en meer. Daarbij zorgt het ervoor dat het netwerk te allen tijde optimaal blijft functioneren.

FortiGate-systemen, de enige ICSA viervoudig gecertificeerde beveiligingsproducten (anti-virus, firewall, IPSec, NIDS) leveren in geïntegreerde, eenvoudig te beheren platformen, naast diensten op applicatieniveau ook een volledige reeks aan diensten op netwerkniveau, zoals firewalls, VPN en traffic management.

Fortinet is een particulier bedrijf en kreeg in het 2003 Enterprise Firewall Magic Quadrant van Gartner een plaats in het 'visionaries' kwadrant. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Santa Clara, Californië.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven of Lilian van Tongerlo, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: kimv@lewispr.comWebsite: http://www.lewispr.com lilianv@lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Caroline Guy, marketing manager bij Fortinet: Tel: +44 1483 450890
E-mail: cguy@fortinet.comWebsite: http://www.fortinet.com


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---