Provincie Zuid-Holland


---

---

---
Bijeenkomst rotonde N219/A20

Op dinsdag 9 december organiseert de provincie Zuid-Holland een informatiebijeenkomst over de aanleg van een rotonde in Nieuwerkerk aan den IJssel. De rotonde komt op de kruising van de op- en afritten van de A20 met de Schielandse weg (N219). Op deze kruising hebben de laatste jaren diverse ongevallen plaatsgevonden. Nu de verkeersregelinstallatie aan vervanging toe is, wil de provincie de kruising ombouwen tot een rotonde. Daarmee wordt de situatie verkeersveiliger.

Met de ontwikkeling van de woonwijk Nesselande neemt het verkeer de komende jaren fors toe. En daarmee ook de kans op ongevallen, zo is de vrees. Een rotonde zou een oplossing kunnen bieden, maar heeft een beperkte capaciteit. Vandaar dat er een zogenaamde turborotonde is ontworpen. Hiermee worden enkele verkeersstromen om de rotonde geleid, waardoor de capaciteit wel voldoende is.

Om belangstellenden de gelegenheid te geven de plannen te bekijken en een reactie te geven organiseert de provincie, samen met de gemeente, een informatiebijeenkomst. Op 9 december zijn medewerkers van de provincie en de gemeente van 16.00 -17.30 uur en van 19.00 - 20.00 uur in de hal van het gemeentehuis aanwezig om de plannen toe te lichten en vragen te beantwoorden.

Bron: afdeling communicatie, telefoon 070 441 66 22 Zie ook: http://www.zuid-holland.nl

---