Umicore verhoogt nogmaals de productiecapaciteit in haar Koreaanse fabriek voor batterijmaterialen (09/12/03 09:56 CET)

Gezien de snelle groei van de wereldwijde vraag naar herlaadbare batterijen, heeft Umicore besloten al voor de tweede maal dit jaar de productiecapaciteit van lithiumhoudend kathodemateriaal, een essentieel bestanddeel voor de productie van lithium / ionbatterijen, in haar fabriek in Cheonan, Zuid-Korea, uit te breiden. Deze verhoging zal de capaciteit opdrijven tot meer dan 3.000 ton per jaar en zal, naar verwachting, nog in de eerste helft van 2004 operationeel zijn.

Met haar succesvolle Cellcore®-productielijn is Umicore één van 's werelds leidende producenten van lithiumkobaltdioxide dat als kathodemateriaal in herlaadbare lithium / ionbatterijen wordt gebruikt.

De stevige verkoopcijfers voor gsm's wereldwijd worden aangedreven door zowel de groei in opkomende markten zoals China, als door de aanhoudende vraag van de consumenten naar nieuwe technologieën, zoals gsm-kleurenschermen en draagbare telefoontoestellen uitgerust met camera's. Parallel daarmee heeft de toenemende voorkeur van de consument voor notebookcomputers tegenover desktop-pc's geleid tot een gestegen vraag naar lithium / ionbatterijen.

Het wereldwijd gebruik van lithiummetaaloxides waarbij kobalt nog steeds in hoofdzaak gebruikt wordt, blijft toenemen in functie van deze groeiende vraag naar lithium / ionbatterijen. De batterijproducenten hebben echter hun bezorgdheid geuit omtrent de schommelingen van de kobaltprijs, wat een vernieuwde interesse wekt voor alternatieve verbindingen die minder kobalt bevatten - verbindingen die Umicore onlangs ontwikkeld heeft. De bijkomende capaciteit van deze Umicore plant zal over de nodige flexibiliteit beschikken om deze nieuwe verbindingen te produceren en op deze manier tegemoet te komen aan de prijs- en prestatie-eisen van de klanten.

De fabriek van Umicore in Cheonan werd in december 2000 in gebruik genomen en verwierf snel een leiderschapspositie op de markt van lithiumhoudend kathodemateriaal. De capaciteitsuitbreiding die in maart 2003 werd aangekondigd is pas operationeel geworden en zal, naar verwachting, in de komende maanden haar volle capaciteit bereiken. De geplande vraag van de klanten heeft echter nu reeds de verhoogde productievolumes overschreden.

PROFIEL

Umicore is een internationale metaal- en materialengroep. Zijn activiteiten zijn voornamelijk geconcentreerd rond vijf bedrijfssectoren : Edelmetaaldiensten, Edelmetaalproducten en Katalysatoren, Nieuwe Materialen, Zink en Koper. Elke bedrijfssector is opgedeeld in verschillende marktgerichte business units.

Umicore legt zich toe op toepassingsgebieden waarvan ze weet dat haar expertise inzake materiaalkennis, scheikunde en metallurgie een verschil kan maken, of dat nu is in producten voor alledaags gebruik of in toepassingen die aan de spits staan van nieuwe, opwindende technologische ontwikkelingen. De allesoverheersende doelstelling van Umicore - duurzame waarde creëren - is gebaseerd op het streven om metalen te ontwikkelen, te produceren en te recycleren op een wijze die in overeenstemming is met haar beleidsverklaring : `materials for a better life'.

De Umicore Groep beschikt over industriële installaties op alle continenten en levert diensten aan een wereldwijd klantenbestand. De Groep boekte in 2002 een omzet van EUR 3,2 miljard en heeft op dit ogenblik ongeveer 12.500 mensen in dienst.

Bron : Umicore