Ingezonden persbericht

Goed jaar voor leefbaar slotermeer/geuzenveld

AMSTERDAM, 20031211 -- Amsterdam. Geuzenveld/Slotermeer 10 december 2003. Leefbaar Slotermeer/Geuzenveld kan tevreden terugkijken op 2003.


Gisteravond werd bij de laatste raadsvergadering van 2003 haar nieuwe speelruimtebeleid unaniem door de raad aangenomen. Het nieuwe beleidsplan waar het laatste half jaar hard aan gewerkt en geschaafd is kan nu in 2004 verder door het Dagelijks Bestuur van het Stadsdeel worden uitgewerkt en op de rails worden gezet. Ook werd onlangs bekend dat de groots opgezette actie van LSG om een keerlus van lijn 7 uit het groen te weren met een goed resultaat werd afgesloten. de handtekeningenactie, een gesprek met Burgemeester Cohen, diverse raadsadressen naar de Gemeente Amsterdam en verschillende inspraakbeurten bij Gemeentelijke raads-en commissievergaderingen hebben hun vruchten afgeworpen. De hele Stadsdeel- en een een groot deel van de Gemeenteraad schaarde zich achter de protesten van LSG, waarna Wethouder Van Der Horst nu heeft laten weten dat de plannen zullen worden gewijzigd. Lijn 7 zal nu hoogstwaarschijnlijk worden doorgetrokken naar het Slotermeercircuit of zelfs naar Sloterdijk en niet een gevaarlijke keerlus krijgen in het plantsoen tussen de ringlijn en de Dobbebuurt .
In dezelfde laatste raadsvergadering werd door LSG het Verkeers- en Vervoersplan met succes geamendeerd. Er zullen hele goede argumenten moeten komen wil er nu nog een bustraject komen door de Burgemeester Fockstraat.
Ook heeft LSG na jarenlang aandringen en indienen van moties en amendementen het eindelijk voor elkaar dat er genoeg H.O.E.D. vestigingen (Huisartsen Onder Een Dak) in het Stadsdeel komen, waardoor het wegtrekken van de huisartsen uit het Stadsdeel voorkomen wordt. Tussen de bedrijven door kwam ook het gewenste computerclubhuis eindelijk onlangs voor elkaar. In het nieuwe Welzijnscluster "Pluspunt" komt een prachtig laagdrempelig computerlokaal op Amerikaanse leest geschoeid. Nog twee overwinningen waren het terugbrengen van de buurtkrant, gemaakt door en voor bewoners en extra veegbeurten voor het Stadsdeel. Tussen de bedrijven door organiseerde LSG ook nog een cursus Bestuur- en Politiek voor bewoners. Alle deelnemers slaagden voor het examen.
Het was een bewogen, maar goed jaar voor LSG.


---





Ingezonden persbericht