1e persbericht van donderdag 11 december 2003

Eindhoven 11-12-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Bromfietser gewond

Op de Willemstraat is woensdagavond rond 17.30 uur een 38-jarige bromfietser uit Eindhoven gewond geraakt. De man reed met zijn bromfiets over de Willemstraat in dezelfde richting als de 23-jarige automobilist uit Veghel. Bij een versmalling van de weg ter hoogte van de Napoleonstraat wilde de auto de bromfiets passeren. Hierbij kwamen ze met elkaar in botsing. De bromfietser is met een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Eindhoven: Verlichtingscontrole

Woensdag tussen 20.45 en 21.15 uur is op de Geldropseweg een verlichtingscontrole gehouden. Tien fietsers kregen een bekeuring omdat hun verlichting niet in orde was.

Eindhoven: Belgische auto gestolen

Vanaf de Frederiklaan is tussen woensdag 16.50 uur en donderdag 5.30 uur een rode Jaguar XJ8 met het kenteken HBM 318 gestolen.

Helmond: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Achterdijk is tussen woensdag 19.50 uur en donderdag 2.50 uur ingebroken. De dader vernielde een ruit van een voordeur om binnen te komen. Uit het pand werd ongeveer 100 Euro weggenomen.

Helmond: Jongeren aangehouden na mishandeling en vernieling

In een woning aan het Luchtvaartplein zijn woensdagavond rond 22.00 uur zes jongeren uit Helmond aangehouden. Het gaat om twee meisjes van 13 en 16 jaar en vier jongens waarvan er drie 17 en één 16 jaar zijn. Zij zijn aangehouden nadat een 17-jarige jongen uit Helmond eerder die avond bedreigd, geslagen en geschopt werd toen hij op bezoek ging bij het 13-jarige meisje, dat eveneens werd aangehouden, aan het Luchtvaartplein. Een aantal van de verdachten hadden kettingen in hun handen tijdens de bedreiging. Ook werd de fiets van het slachtoffer weggenomen. Deze werd later in een schuur van de woning geheel vernield teruggevonden. De jongen, die kans zag te ontsnappen, klaagt over pijn aan zijn benen en heeft last van hoofdpijn. Drie verdachten, twee van 17 en één van 16 jaar, zijn in verzekering gesteld. De twee meisjes en de andere 17-jarige verdachte jongen zijn ingesloten op het politiebureau. De politie onderzoekt hun aandeel in de zaak.

Helmond: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Lagedijk werd woensdag rond 19.30 uur ingebroken. Een ruit van een roldeur werd vernield om binnen te komen. Voor zover tot nu toe bekend werd een autoradio weggenomen.

Geldrop: Controle verlichting

Op de Korte Kerkstraat, de Eindhovenseweg, het Bogardeind en de Linze is woensdagavond gecontroleerd op verlichting. Twaalf fietsers kregen een bon omdat de verlichting niet goed was. Eén automobilist werd bekeurd omdat zijn voertuig mistlichten voerde.

Reusel: Kleding gestolen

Uit een winkel aan de Markt is in de nacht van woensdag op donderdag een nog onbekende hoeveelheid kleding, waaronder spijkerbroeken, gestolen. Een ruit van een toegangsdeur werd vernield om binnen te komen.

Son: Automobilist botst tegen boom

Op de Hoberglaan is woensdagavond rond 18.30 uur een 24-jarige automobilist uit Mierlo in een bocht de controle over zijn voertuig verloren. Hierdoor botste hij tegen een boom. De man liep een hoofdwond op en verwondingen aan zijn mond. De man is overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Valkenswaard: Man aangehouden voor bedreigen ex-vrouw

Op het politiebureau aan de Waalreseweg is woensdagavond rond 17.10 uur een 43-jarige man uit Overpelt (België) aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen met de dood van zijn 43-jarige ex-vrouw uit Valkenswaard in oktober van dit jaar bij haar woning in Valkenswaard. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.