Utrecht stad 10.30 uur

Utrecht 14-12-2003 - Persberichten districten Utrecht stad

Onder invloed

UTRECHT Op de Jagerskade zagen agenten zondagochtend omstreeks 02.00 uur een auto tegen het verkeer in rijden. De 48-jarige Utrechtse bestuurder werd staande gehouden en aan een blaastest onderworpen. Hij blies 675 ug/l.

Op de Seinedreef reed een 31-jarige man na het pinnen weg in zijn auto zonder zijn lichten aan te doen. Toen hij hierop werd aangesproken, constateerden de agenten dat de adem van de man naar alcohol rook. Hij bleek teveel gedronken te hebben: 845 ug/l.

Een 57-jarige man uit Vleuten-De Meern werd op de Europaweg gecontroleerd omdat hij slingerend reed. Ook hij blies 845 ug/l.

Van de drie mannen werd het rijbewijs ingevorderd en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Jongen steekt kerstboom in brand

UTRECHT - Een 17-jarige jongen uit Utrecht werd zaterdagavond om 21.40 uur aangehouden op de Handelstraat.

Hij wordt ervan verdacht een kerstboom in brand te hebben gestoken.

De boom stond verpakt in een portiek van een kerk. Een getuige bluste snel de brand waardoor schade aan gevel en deuren kon worden voorkomen.

Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt wegens baldadigheid.

Inbreker aangehouden

UTRECHT - Een 37-jarige Utrechter werd zaterdagmiddag om 14.30 uur aangehouden nadat getuigen hadden gezien dat de man had geprobeerd een deur open te breken aan het Wijde Begijnehof. Twee bikers van de politie zagen de man weglopen in de richting van de Wijde Begijnestraat, waar zij hem konden aanhouden.

De verdachte bleek in het bezit van goederen die van autodiefstal afkomstig waren. Hij werd ingesloten.