Rijn&Venen, 10.40 uur

Utrecht 14-12-2003 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Zaak te lang open

MONTFOORT - Na herhaalde klachten over het feit dat een horecagelegenheid het niet zo nauw nam met de sluitingstijdstippen vond op zondag 14 december omstreeks 03.20 uur een controle plaats door de politie.

In het restaurant, dat om 02.00 uur gesloten dient te zijn, werden zeventien klanten aangetroffen. Bovendien bleek dat er nog volop bedrijvigheid was in de keuken. De 41-jarige bedrijfsleider uit Montfoort was niet aanwezig hoewel dit verplicht is volgens de vergunningsvoorwaarden.

Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt voor het overtreden van de verplichte sluitingstijden en vergunningsvoorwaarden.

Automobilist gewond

ZEGVELD Een 21-jarige inwoner van Zegveld is zaterdagavond omstreeks 18.30 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Milandweg.

Uit een eerste onderzoek bleek dat de Zegvelder door nog onbekende redenen van de weg is geraakt en tegen een boom tot stilstand kwam. De brandweer moest er aan te pas komen om hem te bevrijden uit zijn auto. De Zegvelder werd met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis met diverse fracturen aan zijn benen.

Er werd ook een bloedproef afgenomen omdat zijn adem riekte naar het gebruik van alcohol. Als na onderzoek blijkt dat de hoogte van het alcoholgebruik meer is dan de toegestane half promille, dan zal proces-verbaal worden opgemaakt.

De auto raakte door de botsing geheel vernield en moest weggesleept worden. Personeel van de Regionale Verkeersdienst verricht nader onderzoek met betrekking tot de toedracht.

Automobilist botst op lantaarnpaal

MIJDRECHT Een 27-jarige automobilist uit Wilnis is op zondag 14 december omstreeks 01.00 uur op een lantaarnpaal gebotst op de kruising Bozenhoven en de Herenweg.

De politie ging op onderzoek uit na een melding van een passant op het bureau die ook vertelde dat de mogelijke bestuurder na de aanrijding zijn voertuig had verlaten en was weggelopen richting Wilnis-dorp. De politie trof inderdaad op het trottoir een auto aan die tegen een lantaarnpaal was gebotst. Echter een bestuurder was nergens meer te bekennen, maar deze kon kort daarna getraceerd worden op de Dorpsstraat in Wilnis.

Bij het aanspreken bleek dat er sprake van alcoholgebruik. Uit de ademanalyse bleek dat de Wilnisser 745 ug/l. alcohol in zijn lichaam had waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. De Wilnisser had geen letsel opgelopen. De auto had door de botsing met de lantaarnpaal zoveel schade opgelopen dat deze moest worden weggesleept.

Bromfietser onder invloed

MAARSSEN Een 17-jarige bromfietser uit Loenen is op zondag 14 december omstreeks 01.20 uur op de Breedstraat betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Na de ademanalyse bleek dat hij 255 ug/l alcohol in zijn lichaam had. De bromfiets werd uit het verkeer genomen en zal nader worden onderzocht omdat vermoed wordt dat het vermogen is opgevoerd.

Geparkeerde auto aangereden; politie zoekt getuige

MIJDRECHT De politie is op zoek naar de persoon die getuige is geweest van een aanrijding tussen twee personenautos op de Rechthuislaan op donderdagmiddag 11 december.

De eigenaar van een zwarte Citroen constateerde toen hij omstreeks 18.00 uur bij zijn geparkeerde terugkwam, dat de bumper rechtsachter was gedeukt. Hij zag dat er een briefje onder de ruitenwisser zat met daarop de vermelding van een kenteken opgeschreven door een getuige.

De politie vermoedt dat het kenteken van het doorgereden voertuig niet juist is opgenomen en wil graag in contact komen met deze getuige. Hij/zij kan contact opnemen met het politiebureau in Mijdrecht, telefoon 0900 8844.