Politie Groningen


Persberichten zondag 14 december 2003

Provincie Groningen, 14-12-2003 -

Groningen: snelheidscontrole

De politie heeft zaterdagavond op de Beneluxweg een snelheidscontrole gehouden. Op de oostelijke ringweg passeerden in totaal 870 voertuigen. Hiervan reden 35 bestuurders te hard. De snelste rijder reed 95 km/uur, waar 70 km/uur is toegestaan. Alle snelheidsovertreders krijgen een bekeuring. De controle duurde anderhalf uur.

Groningen: politie houdt doorrijder ongeval aan

De politie heeft zaterdagavond in een woning aan de Schaepmanlaan een 39-jarige man uit Groningen aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval en rijden onder invloed. Politieagenten zagen dat op de Schaepmanlaan een lantaarnpaal omver was gereden. Op aanwijzing van een getuige werd bij een woning op de Schaepmanlaan een personenauto met verse aanrijdingschade aangetroffen. De verdachte verklaarde de aanrijding met de lantaarnpaal te hebben veroorzaakt. Hij was vervolgens uit schrik naar huis gereden. De dienders roken alcohol bij de verdachte. Op het politiebureau bleek dat de Stadjer 1 promille alcohol in zijn bloed had. De man verklaarde pas na het ongeval op zijn huisadres alcohol te hebben gedronken. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer rijdt zonder rijbewijs onder invloed

De politie heeft zaterdagnacht op de Weg der Verenigde Naties een 25-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten controleerden de Stadjer in zijn auto. Al snel bleek dat de automobilist niet in het bezit was van een rijbewijs. Tevens roken de dienders alcohol bij de bestuurder. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de man 1 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal tegen de Stadjer op.

Groningen: politie houdt vervelende mannen aan

De politie heeft zaterdagnacht in de Poelestraat een 29-jarige man en een 25-jarige man, beiden uit Groningen aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering en ambtsbelemmering. De 29-jarige man mocht vanwege eerder wangedrag een horecagelegenheid niet binnengaan. Hierop gedroeg de man zich vervelend en recalcitrant bij de ingang van de horecagelegenheid. Gewaarschuwde politieagenten vorderden van de Stadjer om weg te gaan. Dit deed de man in eerste instantie, maar kwam al snel weer terug. Hierop werd hij door de dienders aangehouden. Hierbij verzette de verdachte zich hevig. Vervolgens probeerde de andere verdachte deze aanhouding te belemmeren door te trekken en te duwen aan de politieagenten. Ondanks meerdere waarschuwingen bleef de jongste van het tweetal zich bemoeien met de aanhouding. De politieman kon vervolgens de recalcitrante man uitschakelen door met pepperspray te spuiten. Beide verdachten zijn ingesloten. Zij zullen vandaag worden gehoord.

Groningen: alcomobilist rijdt tegen container

Op het Balkgat heeft de politie zaterdagnacht een 37-jarige man uit Slochteren aangehouden voor rijden onder invloed. De man was met zijn auto tegen een container gebotst, die aan de rechterzijde van de weg had gestaan. De automobilist bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de Slochtenaar 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Zijn kentekenbewijs werd door de politie ingevorderd, omdat zijn auto total loss was. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: valse wildplasser aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht op de Grote Markt een 29-jarige man uit Amsterdam aangehouden voor wildplassen en het opgeven van een valse naam. Agenten zagen de Stadjer wildplassen tegen een gebouw, waarna de man hiervoor een bekeuring kreeg. Hij gaf de dienders een valse naam op, maar viel bij controle door de mand. De verdachte werd op het politiebureau gehoord. Met twee bekeuringen op zak mocht hij het bureau verlaten.

Veendam: man rijdt onder invloed

De politie heeft zaterdagnacht in de F.J. de Zeestraat een 35-jarige man uit Veendam aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten controleerden de Veendammer in zijn auto. De dienders roken alcohol bij de bestuurder. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de man
1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal tegen de automobilist op.

Veendam: alcomobilist verzet zich bij aanhouding

Op de Oostlaan heeft de politie zaterdagnacht een 42-jarige man uit Veendam aangehouden voor rijden onder invloed. De man kreeg rijdend in zijn auto een stopteken van de politie, maar negeerde dit in eerste instantie. Op de Oostlaan bracht hij zijn auto toch tot stilstand. Bij controle roken de agenten alcohol bij de bestuurder. De man werd aangehouden, maar verzette hij zich hierbij hevig. Hij bedreigde de dienders daarnaast in woorden. Met gepast geweld konden de agenten de man overmeesteren. In de politieauto verwondde de man zichzelf door met zijn hoofd tegen een schot te stoten. Op het politiebureau werd de man door een arts onderzocht. De verdachte weigerde vervolgens de ademanalyse. Zijn rijbewijs zal door de politie worden ingevorderd. De agenten brachten de man naar het ziekenhuis in verband met de door hem zelf toegebrachte verwonding aan het hoofd. Na behandeling in het ziekenhuis werd de verdachte gehoord. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Veendammer.

Middelstum: fietsendief aangehouden

De politie heeft zaterdagochtend in de Kooistraat te Kantens een 20-jarige man uit Rottum aangehouden voor diefstal. De man had vrijdagavond op de Asingalaan in Middelstum een fiets gestolen van een 16-jarige jongen uit Middelstum. In Kantens troffen de agenten de verdachte met de gestolen fiets aan. Hij bekende de diefstal te hebben gepleegd. De agenten konden de fiets weer terug geven aan de 16-jarige Middelstumer. De politie maakt proces-verbaal op tegen de fietsendief.