Politie IJsselland

Persberichten Deventer e.o.
van Vrijdag 12-dec-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 13-dec-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
038 - 4963891.

---

Doorgereden na aanrijding >
Schalkhaar - Op de kruising Raalterweg/ Waterdijk moest vrijdagmiddag (15.44 u.) een 22-jarige autobestuurster uit Raalte uitwijken, omdat zij geen voorrang kreeg. Zij belandde daarbij in een sloot en liep nekletsel op. De tegenpartij, die vanaf de Waterdijk de Raalterweg opreed, sloeg rechts af en reed zonder te stoppen verder in de richting Raalte. Mogelijk dat de doorgereden bestuurder van deze auto van het voorval niets gemerkt heeft. De politie vraagt getuigen van dit ongeval zich te melden via 0900-8844.

---

Aangehouden na winkeldiefstal
Schalkhaar - Na diefstal van een pakje scheermesjes uit een supermarkt aan de Pastoorsdijk is vrijdagmiddag een 28-jarige man uit Schalkhaar aangehouden. Hij kreeg een boete van E 130,00

---

---- --

Persberichten politie Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Vrijdag 12-dec-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 13-dec-2003 06:59 uur
Door/piket : Wim Dierkx

---

Schade aan auto door vallend ijs >
Nieuwleusen - De auto van een 28-jarige vrouw uit Nieuwleusen raakte vrijdagmorgen (10.38 uur) beschadigd. Op de afslag Nieuwleusen (t.h.v. het viaduct Meeleweg) verliet zij de Rijksweg A-28. Een voor haar rijdende vrachtwagen verloor stukken ijs, die de bumper, de airco-installatie, een mistlamp en de radiateur beschadigden. Eventuele getuigen wordt gevraagd zich bij de politie te melden via 0900-8844.

---

Vrouw van tas beroofd >
Hardenberg - Twee jonge knapen beroofden vrijdagmiddag rond 15.00 uur, op een voetpad aan de J.C.J. van Speykstraat, een 76-jarige vrouw uit Hardenberg van een plastic boodschappentasje. Het tasje zat in het mandje van haar rollator en bevatte drogisterijartikelen (waarde circa E 17,50). De leeftijd van deze knapen wordt geschat op 16 à 17 jaar. Eventuele getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

---

---- --

Persberichten politie
Dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland1
van Vrijdag12-dec-2003 07:00 uur
tot Zaterdag13-dec-2003 06:59 uur
Door/piket : Wim Dierkx
038 - 4963891 ==================================================================

Auto gestolen
Steenwijk - Een bewoner van de Dieptol deed vrijdagmorgen aangifte van diefstal van zijn auto bij zijn woning. Het gaat om een rode Opel-Kadett, met het kenteken XL-76-NV. Deze diefstal vond plaats in de nacht van donderdag op vrijdag. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

---

---- --

Persberichten politie Kampen e.o.
van Vrijdag 12-dec-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 13-dec-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
038 - 4963891.

---

Aanhoudingen na winkeldiefstal
Kampen - Na een diefstal in een supermarkt aan de Lovinkstraat zijn vrijdagmiddag een 20-jarige vrouw en een 26-jarige man uit Kampen aangehouden. De man bleek een gloeilamp gestolen te hebben. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De vrouw die bij hem was bleek hierin geen aandeel te hebben gehad.

---

Openbare dronkenschap
Kampen - Vrijdagavond is tegen een 42-jarige man uit kampen proces-verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap. Hij werd zittend aangetroffen op de Wederiklaan en verkeerde onder invloed van alcohol. Zijn fiets lag naast hem.

---

---- --

Persberichten politie Zwolle
van Vrijdag 12-dec-2003 07:00 uur
tot Zaterdag13-dec-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
038-4963891.

---

Rijbewijs ingenomen na teveel alcohol
Zwolle - Zaterdagmorgenvroeg is het rijbewijs van een 24-jarige autobestuurder uit Zwolle ingevorderd. Hij was op de Jufferenwal betrokken bij een aanrijding (alleen materiële schade) en bleek onder invloed van alcohol. Hij blies 675 ug./l. Naast een proces-verbaal, kreeg hij een rijverbod van 7 uren. Bij de aanrijding verleende hij geen voorrang aan een van rechts komende auto.

---

Aanhoudingen na diefstal uit bedrijf
Zwolle - Naar aanleiding van diefstal van en laptop, uit een bedrijf aan de Marsweg, werden vrijdag, in de loop van de dag, twee mannen uit Zwolle (28 en 54 jr.) en een man uit Nieuw Amsterdam (22 jr.) aangehouden. De diefstal vond plaats in de nacht van donderdag op vrijdag jl. De mannen werden in verzekerde bewaring gesteld. Tegen hen wordt een nader onderzoek ingesteld.

---

Halteverwijzing na winkeldiefstal
Zwolle - In een schoenenzaak aan de Diezersraat werd vrijdagmiddag een 17-jarig meisje uit Zwolle aangehouden voor diefstal van een paar schoenen. Voor de strafafdoening is zij doorverwezen naar het Halt-bureau. De schoenen gingen terug naar de eigenaar.

---

Aanhoudingen na vernielingen
Zwolle - Vrijdagavond laat werden in de Kamperstraat twee mannen (18 en 21 jaar) uit Zwolle aangehouden voor vernieling. Kort daarvoor hadden zij vernielingen aangericht in een horecabedrijf aan de Jufferenwal. Omdat zij al teveel hadden gedronken werd hen in dat bedrijf nog meer drank geweigerd. Daar waren zij het niet mee eens waarop zij bierglazen, een glazen plaat en een schilderij vernielden en een barkruk omgooiden. Zij werden ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

---

Toegang zwembad ontzegd na overlast
Zwolle - Vrijdagavond werd de politie te hulp geroepen in het Hanzebad aan de Hanzelaan. Daar weigerden 5 jongens, in de leeftijd van 14 tot 19 jaar uit Zwolle, het bad te verlaten. Daarvoor hadden zij er in het restaurant, met blikjes en ander afval, een puinhoop van gemaakt. Hen wordt de toegang tot het bad voor een jaar ontzegd.

---

Aangehouden na belediging
Zwolle - Bij de afhandeling van een verkeersongeval aan de Jufferenwal (zie een van de voorgaande berichten) stelde een 18-jarige Zwollenaar zich vervelend en beledigend op tegenover politiemensen. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

---

Zwolle - Op de Melkmarkt werd vrijdagmorgenvroeg een 25-jarige man uit Zwolle aangehouden. Zijn auto was weggesleept i.v.m. de weekmarkt. Hij kreeg daarover woorden met de marktmeester. Daarna stelde hij zich agressief en beledigend op tegen ter plaatse geroepen politiemensen. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
---

---- --

Persberichten politie Salland
van Vrijdag 12-dec-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 13-dec-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
038 - 4963891.

---

Geen relevante informatie.

---- --

Persberichten politie Deventer e.o.
van Zaterdag 13-dec-2003 07:00 uur
tot Zondag 14-dec-2003 06:59 uur
Door/piket : Wim Dierkx
038 - 493891.

---

Haltverwijzingen na winkeldiefstallen
Deventer - Zaterdagmiddag zijn twee 15-jarige meisjes uit Deventer aangehouden na diefstal in twee grootwinkelbedrijven en een drogisterij aan de Korte Bisschopstraat. Zij bekenden in meerdere winkels gestolen te hebben. In overleg met de ouders krijgen de meisjes een taakstraf via het Haltbureau.

---

Auto's vernield
Deventer - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn van 7 geparkeerde auto's op de Zandpoort banden lek gestoken. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

---

Graffitispuiters aangehouden
Deventer - Vier graffitispuiters werden zondagmorgen (04.00 u.), na een melding, op de Broederenstraat aangetroffen en aangehouden. Zij hadden meerdere spuitbussen en stiften bij zich. De knapen komen allen uit Deventer en zijn in de leeftijd van 17 t/m. 20 jaar. Op diverse plaatsen waren 'versieringen' aangebracht. Tegen hen wordt een nader onderzoek ingesteld. Daarbij wordt bekeken in hoeverre zij verantwoordelijk zijn voor de bekladding van o.a. rolluiken en gevels in de omgeving. In afwachting van hun verhoor werden zij ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De eventueel schade van herstel zal waarschijnlijk op hen worden verhaald.

---

Aanhoudingen na openlijk geweld tegen politie
Deventer - Zondagmorgenvroeg (00.16) zijn op de Brink drie mannen uit Deventer
(36 t/m. 38 jaar) aangehouden voor openlijke geweldpleging tegen de politie. Bij hun aanhouding moest gebruik worden gemaakt van pepperspray. Aanleiding was het feit dat de mannen zich bemoeiden met de bekeuringsituatie van de bestuurder van de auto waarin zij zaten, een 33-jarige man uit Deventer. Hij reed de Brink op terwijl dat niet is toegestaan. De mannen werden in verzekerde bewaring gesteld. Er wordt een nader onderzoek ingesteld. Eén van de politiemensen werd geschopt. De gevolgen bleven beperkt tot wat pijnlijke plekken.

---

Aangifte van mishandeling
Deventer - Een 33-jarige man uit Olst deed zaterdag aangifte van mishandeling in een horecagelegenheid aan de Brink, eerder op de dag (03.05 u.) Hij had twee tanden door zijn lip en een hoofdwond. Er ontstond onenigheid nadat aangever naast twee dames wilde gaan zitten. Een man bemoeide zich met het voorval, waarna hij door hem werd geslagen. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

---

---- --

Persberichten politie Salland
van Zaterdag 13-dec-2003 07:00 uur
tot Zondag 14-dec-2003 06:59 uur
Door/piket : Wim Dierkx
038 - 4963891.

---

Aanhouding voor diefstal / heling
Raalte - Zondagmorgenvroeg werd op de Stationsstraat een 21-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij negeerde een verbodsbord en werd staande gehouden en gecontroleerd. In zijn auto werd nieuwe kleding en een beveiligingslabel van een kledingsfirma (tegen winkeldiefstal), aangetroffen. Hij kon geen plausibele verklaring geven over de herkomst van deze spullen. Er wordt een nader onderzoek ingesteld. De man werd ingesloten. Na verhoor zal hij worden overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

---

Inbraken in auto's
Olst - In de nacht van vrijdag op zaterdag werden op vijf verschillende locaties in het dorp auto's opgebroken. Daarbij werden voornamelijk autoradio's en gereedschap meegenomen. De diefstallen vonden plaats op: de Holstweg, de Eikenweg, de Enkweg, de Ds. Terpstratstraat en de van Oldenbarneveltstraat. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.
---

---- --

Persberichten politie Zwolle
van Zaterdag 13-dec-2003 07:00 uur
tot Zondag 14-dec-2003 06:59 uur
Door/piket : Wim Dierkx
038 - 4963891.

---

Vrouw gewond bij aanrijding
Zwolle - Op het Kerkbrugje raakte zaterdagvond een 20-jarige fietster uit Zwolle gewond bij een aanrijding. Zij werd met een gebroken been naar het ziekenhuis gebracht. Op de brug kwam zij frontaal in botsing met een 34-jarige snorfietser uit Zwolle, die onvoldoende rechts reed. De man kwam vanuit het centrum en bleek alcohol gedronken te hebben. Bij een blaastest blies hij 770 ug./l. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

---

Man gooit fiets in het water
Zwolle - Een 18-jarige man uit Zwolle, die zondagmorgenvroeg aan de Thorbeckegracht een fiets in het water gooide werd op aanwijzingen van een passant aangehouden. Hij bekend het feit te hebben gepleegd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor vernieling. De eigenaar van de fiets is nog niet bekend.

---

---- --

Persberichten politie Steenwijk/Horst&Waterland
van Zaterdag 13-dec-2003 07:00 uur
tot Zondag 14-dec-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
038 - 4963891.

---

Schade na vuurwerkgebruik
Steenwijk - Tegen een 23-jarige man uit Steenwijk is zaterdagmiddag proces-verbaal opgemaakt voor het gebruik en bezit van illegaal vuurwerk. Bij een woning aan de Burgemeester H.G. Reinenstraat was een door hem afgestoken lawinevuurpijl dwars door het dak gebrand. Dit had de nodige brandschade en binnenlopend regenwater tot gevolg. Een installatiebedrijf moest het dak weer dichten. In de kamer van de man werden nog zes van deze uiterst zware en gevaarlijke vuurpijlen aangetroffen. Die werden in beslaggenomen en zullen vernietigd worden. De aangerichte schade aan de woning wordt op de man verhaald.

---

---- --

Persberichten politie Kampen e.o.
van Zaterdag 13-dec-2003 07:00 uur
tot Zondag 14-dec-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
038 - 4963891.

---

Man mishandeld
Kampen - Zondagmorgenvroeg kreeg een 22-jarige man uit IJsselmuiden, op het Stationsplein, enkele klappen van vertrekkende bezoekers van een horecabedrijf. Hij had een opmerking gemaakt in de richting van een meisje, uit een per taxibusje vertrekkend, groepje. Hij liep lichte verwondingen op aan zijn hoofd en zijn bril was kapot. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

---

---- --

Persberichten politie Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Zaterdag 13-dec-2003 07:00 uur
tot Zondag 14-dec-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
038 - 4963891.

---

Valse naam
Lemelerveld - Tegen een 17-jarige jongen uit Lemelerveld is zaterdagavond proces-verbaal opgemaakt omdat hij een valse naam opgaf. Hij reed zonder verlichting op zijn fiets in de Kerkstraat. Daar kreeg hij een stopteken maar fietste gewoon door. Later werd hij in de P. Buismanstraat aangetroffen. Hier werd hij staande gehouden en gaf hij een valse naam op. Bij controle bleek e.e.a. niet kloppen. Daarnaast kreeg hij bekeuringen voor: rijden zonder licht en negeren stopteken.

---

Rijbewijs ingenomen, na teveel alcohol
Lemelerveld - Van een 20-jarige automobilist uit Heino is zondagmorgenvroeg het rijbewijs ingenomen omdat hij teveel alcohol had gedronken. Bij controle op de Kerkstraat blies hij 745 ug./l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 9 uren.

---

Auto's opengebroken
Bergentheim - Op 8 locaties in het dorp zijn in de nacht vrijdag op zaterdag
8 auto's opengebroken. Hieruit verdwenen in de meeste gevallen de autoradio's. Het gaat om de Savorin Lohmanstraat, de van der Brugghenstraat en de Van de Duyn van Maasdamstraat. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

---

---- --