Ingezonden persbericht

Zondag 14 december 2003

Duinwijck plaatst zich wederom voor play-offs

De Haarlemse eredivisionist badminton club Duinwijck heeft zich net zoals vorig jaar geplaatst bij de laatste vier. In Almere was Duinwijck superieur en won de ploeg van trainer Jan Helmond met 1-7.

Na een onderbreking van acht weken was er dan eindelijk weer eens een wedstrijd en wel de laatste wedstrijd van de 1e helft. Er hoefde maar vier wedstrijden gewonnen te worden tegen Almere om zeker te zijn van de play-offs. Maar ondanks dat in de achterzak het rekenwerk was meegenomen was de doelstelling van trainer Jan Helmond duidelijk, er vol voor gaan en laten zien dat we gewoon de nummer 3 van Nederland zijn. Daarvoor moest de Haarlemmer zijn ploeg op enkele plaatsen welk wijzigen. Zowel Judith Meulendijks als Karina de Wit waren niet geheel fit terug gekomen uit een Azië tour van ruim 3 weken.

De Wit had last van haar knie en speelde daarvoor alleen damesdubbel met Judith Meulendijks en gemengddubbel met Norbert van Barneveld. Judith Meulendijks, licht geblesseerd en herstellende aan haar elleboog, gaf trainer Helmond aan zeker met de beoogde tegenstanders wel volledig inzetbaar te kunnen zijn.

De verschuiving had tot gevolg dat Eva Krab de enkel partij voor haar rekening nam. Tegen de Almerense Viona Utama was Krab de enige verlies partij van de avond, 11/8 11/7.

Samen met Joost Kool speelde Eva Krab ook het gemengddubbelspel. In een daverende slotwedstrijd van de avond tegen Erik Staat en Maartje Verheul wonnen de Haarlemmers met 15/9 10/15 7/15. De winst was er één met veel ontlading, want niet alleen werd de 7e winst punt van de avond gescoord maar ook een overwinning waar menig gemengddubbel koppel het afgelopen seizoen op gehoopt hadden maar niet gekregen. De Staat/Verheul verloor slecht één van de vijf wedstrijd tot aan gisteravond. Ook tegen de grote uit de eredivisie wonnen het Almerense koppel vaak met speelsgemak. Kool/Krab sloten de 1e helft van het serizoen dus waardig af.

Achter Velo en Amersfoort eindigde Duinwijck op de 3e plaatst. Een plaatst die volgens trainer Jan Helmond de plaats waar Duinwijck thuis hoort. Het vervolg van het seizoen zal pas in het nieuwe jaar plaats vinden. De Nederlandse Badminton Bond kwam afgelopen week pas met de speel weekenden voor de 2e helft van het seizoen. Iets wat heel ongebruikelijk is.

Duinwijck moet het in de play-offs nu opnemen tegen Amersfoort. Eerder dit seizoen werd hier al met 6-2 van verloren. In de best-of-3 gaat uitgemaakt worden wie er dan bijna 2 maanden later mag gaan strijden tegen Velo of Smashing om het landskampioenschap.

Speeldagen play-offs voor Duinwijck;
3 of 4 januari 2004
10 januari 2004
11 januari 2004 (indien noodzakelijk)


---