Gemeente Utrecht

PvdA-Utrecht wint op Partijcongres in Groningen

De PvdA-Utrecht is blij en trots met de benoeming van drie Utrechters in het landelijk Partijbestuur. Op het PvdA-congres afgelopen zaterdag in Groningen zijn alle drie de Utrechtse kandidaten met grote meerderheid van stemmen gekozen. Jet de Ranitz, Wil Velders en Steven de Waal zullen de komende twee jaar de vernieuwing en de continuïteit in de Partij van de Arbeid verder vorm gaan geven.

Jet de Ranitz (33) heeft vele jaren met enthousiasme de Utrechtse afdeling van de PvdA bestuurd. Daarnaast is ze ook landelijk erg actief geweest.

Wil Velders (73) heeft een enorme bestuurlijke en maatschappelijke ervaring, zo was ze vanaf 1969 raadslid van 1974 tot 1986 ook Wethouder in de gemeente Utrecht. Ook was ze in de jaren zestig de landelijk secretaris van de Rode Vrouwen en is ze nog altijd erg betrokken en actief in Utrecht.

Steven de Waal (48) begint aan zijn tweede termijn als bestuurslid van de PvdA en is management-consultant

Er was nog meer succes voor de PvdA-Utrecht in Groningen, Maurice Claassen (26), medewerker van de Statenfractie en actief binnen de Jonge Socialisten is gekozen in de Europese schaduwfractie van de PvdA (PES)

De PvdA-Utrecht verwacht dat de landelijke inzet van de nieuwe bestuursleden een positieve uitstraling zal hebben op de lokale afdeling en kan terug kijken op een geslaagd Partijcongres

Voor inlichtingen:
Jetty Leijenaar (vice-fractievoorzitter PvdA Utrecht)
06-44122083
Jet de Ranitz
06-41556774

PvdA gemeenteraadsfractie
Postbus 16200
3500 CE Utrecht
030-2861121
pvda@utrecht.nl
www.pvda-utrecht.nl

Bezoekadres:
Korte Minrebroederstraat 2