Volleybal Vereniging SSS Barneveld

12/14/2003 BMC/SSS verliest nipt van Protect Eye Orion

Verslag Protect Eye Orion - BMC/SSS 3-2 (23-25, 22-25,25-19,25-22,15-9)

Het doel, de huid zo duur mogelijk verkopen, was bereikt maar na een 2-0 voorsprong in sets in het voordeel van BMC/SSS was het buskruid verschoten en kon de thuisploeg de volgende drie sets winnend afsluiten waardoor BMC/SSS weer net aan het kortste eind trok.

"Wij hebben hier niets verliezen en kunnen alleen maar winnen vanavond" was de rode draad in de voorbespreking van trainer/coach Gert Veldhuizen. Tijdens deze bespreking was er een GSM verbinding met de expres auto van Jaap van 't Land die nog drie spelers kwam nabrengen. Carl Koetsier, Niels Klapwijk en Rob van Roomen kwamen nog even naar Doetinchem om daar hun tweede wedstrijd van de dag te spelen.
BMC/SSS begon de 1e set erg nerveus en kreeg gelijk een achterstand van drie punten om de oren. De service druk van Orion was voor de passers van SSS te hoog en vooral Fred Kunst had het in deze fase erg moeilijk. Maar de Barnevelders hadden afgesproken om voor ieder punt te gaan strijden en dat ging lukken. Een vliegende Sander Rasker wist te scoren vanaf de drie meter en een kill block van Wouter Klapwijk bracht de stand op 5-5 weer in evenwicht. Er werd geknokt en gestreden voor ieder punt, op deze wijze dient het spelletje aan Barneveldse kant gespeeld te worden en het wierp vruchten af. Tot 13-13 bleef SSS in de strijd meegaan maar toen was er een tussensprint van Orion. Op de service van Goran Aleksov wist de thuisploeg een voorsprong op te bouwen van vier punten. Op de stand van 22-18 kwam Rob van Roomen in het veld voor Erwin Woord. Alleen zijn verschijning al bracht Orion in verwarring. SSS kroop dichterbij, paniek bij Orion wat resulteerde in gele kaart voor het wegschoppen van de bal en SSS kwam zonder spelverdeler in het veld terug in de wedstrijd op de stand 22-22. Jarno Timmerman serveerde nog even een ace en na een geweldig blok van Mark Klapwijk wist BMC/SSS deze 1e set te winnen met 23-25. "Strijden en nog eens strijden en de stand is weer 0-0" was de aanmoediging van Gert Veldhuizen tijdens de veldwisseling. SSS begon voortvarend met wederom Sander Rasker in een hoofdrol, service's ace's en vliegende punten van hem bracht SSS op een 8-5 voorsprong bij de 1e technische time out. Dit was heel lang geleden dat SSS bij de 1e time out een voorsprong had. SSS kreeg vleugels in navolging van Sander Rasker was het Jarno Timmerman die in zijn eentje een mooi punt blokkeerde en de stand naar 7-12 tilde. Bij de 2e time out hield Gert Veldhuizen zijn team voor dat ze rustig moesten blijven en daar waar mogelijk agressief moesten spelen. De side out werd erg goed verzorgd en ook de pass liep steeds beter het was ondanks de ondraaglijke spanning een lust om naar te kijken. Orion stribbelde nog wel tegen maar SSS won de 2e set met de cijfers 22-25.
Waarschijnlijk genoot BMC/SSS iets teveel na want het begin van de derde set was wel heel erg duidelijk voor de thuisploeg. En dat mocht eigenlijk niet gebeuren. Zelf blijven volleyballen was de boodschap geweest maar er lukte niet veel meer. Halverwege deze set kwam Carl Koetsier in het veld voor Erwin Woord maar ook hij kon het tij niet keren. Er werden teveel schoonheidsfoutjes gemaakt en vooral de service ging te vaak buiten de lijnen. Orion wist heel eenvoudig deze 3e set te winnen met 25-19
Er volgde een 4e set waarin BMC/SSS in het begin nog redelijk goed stond te volleyballen. Zo nu en dan hadden zij zelfs nog een voorsprong van 1 a 2 punten. Maar na de 1e technische time out begon Orion onder leiding van Peter van der Goot de service druk weer op te voeren. Er volgde teveel misverstanden tussen de passers van SSS en Orion liep uit naar een 16-12 voorsprong bij de 2e technische time out. Op 24 -17 kreeg Orion haar eerste set punt maar Jarno Timmerman wist met zijn service dit nog even uit te stellen. Maar op 24-22 was het dan raak voor Orion en stond het 2-2 in sets.
De vijfde set was teveel van het goede voor SSS. Moegestreden kwamen de Barnevelders niet meer in het verhaal voor en de setwinste van 15-9 voor Orion is dan ook snel verklaard.
"Tweeledig gevoel overgehouden aan deze wedstrijd. Vooraf hadden wij hiervoor getekend maar nu achteraf had er misschien wel iets meer in gezeten" was het commentaar van trainer /coach Gert Veldhuizen.