Politie Rotterdam Rijnmond


* zondag
Uitgave zondag 14 december 2003

* VROUW EN HAAR TWEE KINDEREN OMGEBRACHT
SCHIEDAM - Zaterdagavond omstreeks kwart over elf vond in een woning op de Parkweg een steekpartij plaats, waarbij een 31-jarige bewoonster en haar twee kinderen (vijf en negen jaar) om het leven kwamen. Even later meldde de vriend van het 31-jarige slachtoffer, een 30-jarige man uit Rotterdam, zich als verdachte van de steekpartij bij een politiebureau. Hij werd aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. De aanleiding van de steekpartij ligt in de relationele sfeer. De recherche van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in.


* STEEKPARTIJ; TWEE GEWONDEN
ROZENBURG - Zondagmorgen omstreeks half één vond voor een café in de Emmastraat een steekpartij plaats. Hierbij raakten twee mannen uit Rozenburg, 19 en 22 jaar, gewond. Beide slachtoffers hadden in het café met een onbekende man een woordenwisseling gekregen. De onenigheid werd vervolgens buiten voortgezet, waarbij de verdachte de twee mannen neerstak.
Na de steekpartij nam de dader ijlings de benen in onbekende richting. De 19-jarige man, die onder meer een ingeklapte long opliep, werd door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, terwijl het 22-jarige slachtoffer met diverse steekwonden aan de arm werd overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse. De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.


* BRAND IN WONING
ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks half tien ontstond in een portiekwoning in de Rockanjestraat brand in een woning. Een 21-jarige bewoonster had kaarsen aangestoken, waarna ze het huis even verliet. Toen de vrouw even later terugkwam, trof ze de woning in brand aan. Brandweerpersoneel dat opschaalde naar 'middelbrand' bluste het vuur. Enkele bewoners van omliggende woningen werden uit voorzorg geëvacueerd. De 21-jarige bewoonster en twee vrouwen uit Rotterdam (25 en 26 jaar) die rook hadden ingeademd, werden door GGD-personeel ter plaatse behandeld.


* INSTORTINGSGEVAAR PAND; VERKEERSAFZETTINGEN

ROTTERDAM - Zaterdagmorgen en -middag werden enkele verkeersafzettingen gecreëerd in de omgeving van de 's-Gravendijkwal. Aanleiding voor de afzettingen was het gevaar voor het instorten van een leegstaand pand aan de 's-Gravendijkwal.
Als gevolg van harde windstoten was een gedeelte van de gevel ingestort. Diverse maatregelen werden genomen om het gevaar in te dammen. In de loop van de middag werden alle maatregelen ingetrokken.
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Verkeerstoezicht) hield zaterdagmiddag en -avond op het Weena, Olympiaweg en Straatweg snelheidscontroles. Op het Weena flitste de radar tussen drie en vijf uur 61 van de in totaal 934 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/uur in plaats van '50'.
Tussen half zes en zeven uur werd op de Olympiaweg gecontroleerd. Van de 315 in totaal passerende autobestuurders kunnen binnenkort 85 autobestuurders een acceptgiro in hun brievenbus verwachten. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 86 km/uur in plaats van '50'. Op de Straatweg hielden tussen half acht en half negen 71 van de in totaal 585 passerende automobilisten zich niet aan de 50-limiet. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 83 km/uur.

Uitgave zaterdag 13 december 2003

* VROUW GEWOND NA POGING STRAATROOF
ROTTERDAM - Vrijdagmiddag omstreeks vijf uur raakte op de Bentincklaan een 21-jarige vrouw uit Zwijndrecht gewond, nadat twee mannen hadden geprobeerd haar te beroven. Het slachtoffer liep te telefoneren toen ze plotseling werd beetgepakt door één van de berovers, terwijl de andere verdachte haar telefoon trachtte af te pakken. Tijdens de worsteling werd de vrouw achterover getrokken en kwam ten val. Het slachtoffer verzette zich echter, waarbij één van de mannen een schop kreeg. Hierop vluchtte het tweetal en rende weg richting Blijdorp. Het slachtoffer, dat een hersenschudding opliep, werd door GGD-personeel voor nader onderzoek vervoerd naar het Erasmus
* FRANSMAN BEROOFD
ROTTERDAM - Vrijdagmorgen werd in een hotelkamer in de Hoogstraat een 38-jarige Fransman van zijn portemonnee en mobiele telefoon beroofd. Het slachtoffer had op de Coolsingel geld gepind, toen hij werd aangesproken door drie mannen. Hierop nam de man de verdachten mee naar zijn hotelkamer. In de kamer werd hij vervolgens vastgebonden en liep hij enkele klappen op, waarna zijn portemonnee en mobiele telefoon werden weggenomen. Met de buit namen de berovers hierop ijlings de benen. De 38-jarige Fransman wist zichzelf te bevrijden en alarmeerde de politie. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in.


* ZESHONDERD LITER LICHT ONTVLAMBARE VLOEISTOF IN GARAGE AANGETROFFEN
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Politiepersoneel van het district Oost stelde vrijdagmiddag, naar aanleiding van stankoverlast, een onderzoek in een woning aan de Allegro in. In de garage werden diverse vaten waarin een licht ontvlambare vloeistof, met een totale inhoud van zo'n 600 liter, aangetroffen en in beslaggenomen. Naar de eigenaar wordt een nader onderzoek
* VROUW ZWAAR GEWOND NA AANRIJDING MET METRO

ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks acht uur raakte op de Prins Alexanderlaan een 42-jarige vrouw uit Rotterdam zwaar gewond, nadat ze werd aangereden door een metro. Het slachtoffer stak het metrospoor over, maar zag hierbij de naderende metro over het hoofd. De vrouw, die onder meer een schedelbasisfractuur en diverse botbreuken in het hoofd opliep, werd door GGD-personeel vervoerd naar het ziekenhuis. Als gevolg van de aanrijding werd de Prins Alexanderlaan tijdelijk afgesloten voor het verkeer. De Technische Ongevallen Dienst stelt een nader onderzoek in.


* TWEE VERDACHTEN OVERVAL OP WINKEL AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost hield zaterdagmorgen op een metrostation aan de Prins Alexanderlaan twee mannen uit Rotterdam, 20 en 18 jaar, aan. Beide mannen hadden kort daarvoor een winkel op het Samuel Esmijerplein overvallen. Omstreeks kwart voor negen drongen de verdachten de winkel binnen. Onder bedreiging van een mes werden twee aanwezige personeelsleden vastgebonden, waarna een nog onbekend geldbedrag uit de kluis werd weggenomen. Met de buit namen de overvallers vervolgens de benen. Gealarmeerde politiemensen stelden een onderzoek in en grepen de verdachten, naar aanleiding van het opgegeven signalement, even later op het metrostation in hun kraag. Beide Rotterdammers werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De recherche van het district Oost stelt een nader onderzoek in.
* HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid stelde vrijdagmiddag omstreeks kwart voor zes, naar aanleiding van een brand, een onderzoek in een woning in de Polslandstraat in. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 300 hennepplanten alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslaggenomen en later vernietigd. Brandweerpersoneel bluste de brand, die vermoedelijk was ontstaan door overbelasting van de stroomkabels. Eneco constateerde illegale afname van de elektriciteit en sloot de stroomvoorziening af. Twee bewoners, een 28-jarige vrouw en een 31-jarige man, werden op grond van de Opiumwet aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* BEROVER DOOR HOND IN BEEN GEBETEN
ROTTERDAM - Vrijdagavond omstreeks kwart voor tien probeerde een onbekende man op de Herenwaard een 35-jarige vrouw uit Rotterdam te beroven. Het slachtoffer, dat haar hond uitliet, werd door de verdachte aangesproken welke onder bedreiging van een mes haar portemonnee eiste. Hierop liet de 35-jarige Rotterdamse haar hond los die vervolgens in de been van de verdachte beet. Zonder buit, nam de verdachte ijlings de benen in onbekende richting.


* FIETSER OVERLEDEN NA AANRIJDING DOOR AUTO

ROTTERDAM - Vrijdagmiddag omstreeks kwart voor drie kwam op de Pascalweg een 79-jarige fietser uit Rotterdam om het leven, nadat hij werd aangereden door een auto. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De twee inzittenden van de auto, een 22-jarige vrouw en een 21-jarige man (beiden uit Ridderkerk), werden aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De Technische Ongevallen Dienst stelt een nader onderzoek in.

* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM/RHOON - Personeel van de Verkeerspolitie (Bureau Verkeerstoezicht) hield vrijdagmiddag op de Pompenburg en Rivierlaan in Rhoon snelheidscontroles. Op de Pompenburg flitste de radar tussen half twee en drie uur 70 van de in totaal 500 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/uur in plaats van '50'.
Op de Rivierlaan (Rhoon) lapten tussen drie en vier uur 78 van de in totaal 421 passerende autobestuurders de 50-limiet aan hun laars. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 83 km/uur.


* TAXICONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) hield tussen vrijdagavond zes uur en zaterdagmorgen half twee bij het Centraal Station en omgeving een taxicontrole. In totaal werden 37 taxi's gecontroleerd. Er werden 14 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet invullen van de rittenlijst, apk, chauffeurspas niet zichtbaar en het niet kunnen tonen van het rijbewijs.


* ALCOHOLCONTROLES
BERKEL EN RODENRIJS - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield tussen vrijdagavond zeven uur en zaterdagmorgen twee uur op de Spoorhaven en Noordeindseweg alcoholcontroles. In totaal moesten 500 automobilisten een blaastest afleggen, waarvan vijf automobilisten met een slok teveel op achter het stuur zaten. Van één autobestuurder werd het rijbewijs ingevorderd.