Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving

Alkmaar 14-12-2003 - 15.00 uur

In bezit van drugs
Alkmaar, 13 december 2003.
Een 18-jarige jongen uit Bergen is om 19.45 uur op de Robonsbosweg aangehouden. Hij werd staande gehouden omdat hij te hard reed op zijn brommer. Hij bleek in het bezit te zijn van harddrugs en illegaal vuurwerk.

Aanhouding na belediging van politie-agenten
Castricum, 14 december 2003.
Op de Dorpsstraat zijn om 03.00 uur twee 19-jarige vrouwen aangehouden omdat zij politiemensen uitscholden. Aan een van hen werd bij herhaling verzocht weg te gaan uit een portiek. Zij weigerde dit en schold de agenten uit. Toen zij werd aangehouden, nam de andere vrouw het voor haar op. Dit ging gepaard met grove en beledigende taal aan het adres van de politie. Ook zij werd aangehouden.

Onder invloed

- Castricum, 13 december 2003.
Omstreeks 23.00 uur is op de Dorpsstraat een 50-jarige man uit Heiloo aangehouden omdat hij achter het stuur zat, terwijl hij 2,5 keer teveel (535 ug/l) gedronken had. Hij krijgt een boete en moest zijn auto 5 uur laten staan.

- Heerhugowaard, 14 december 2003.
De politie heeft om 03.15 uur een 24-jarige man uit Alkmaar op de Middenweg aangehouden. Hij reed zonder verlichting van een parkeerplaats. Een alcoholtest wees uit dat de man ruim 2,5 keer teveel (575) gedronken had. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.
- Alkmaar, 14 december 2003.
Omstreeks 04.30 is op de Molenbuurt een 24-jarige man uit Ursem aangehouden. Hij reed met hoge snelheid over de Molenbuurt. Toen hem werd gesommeerd te stoppen, deed hij dit, maar keerde onmiddellijk om en ging er weer van door. Even later kon hij alsnog worden aangehouden. Hij gedroeg zich zeer agressief. De politie moest gebruik maken van pepperspray om hem onder controle te houden. De man bleek bijna 3 keer teveel (625 ug/l) te hebben gedronken. Hij is ingesloten in het bureau in Alkmaar en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aanhouding na verkeersongeval
Alkmaar, 14 december 2003.
Een 35-jarige fietser, afkomstig uit Heiloo, raakte omstreeks 02.00 uur lichtgewond bij een ongeval op de Van Ostadelaan. Hij reed bij de kruising met de Bloemaertlaan de weg op. Een 51-jarige vrouw uit Alkmaar die in haar auto over de Van Ostadelaan reed kon hem ternauwernood ontwijken, maar belandde hierdoor tegen een geparkeerde auto. In de auto zaten twee personen. Zowel de fietser als een van de inzittenden raakten lichtgewond, maar konden na behandeling in het MCA weer naar huis. Volgens de gebruikelijk procedure moesten de betrokkenen een blaastest ondergaan. De fietser bleek alcohol te hebben gedronken. Hij is aangehouden.

Uitslaande brand legt caravanbedrijf in de as
Heerhugowaard, 14 december 2003.
Om 05.30 uur werd bij de Brandweer brand gemeld in de Pascalstraat. De brand ontwikkelde zich snel tot een zeer grote uitslaande brand. De politie heeft de N242, die parallel loopt aan de Pascalstraat enige uren afgezet. Omstreeks 7.30 uur had de brandweer de brand onder controle en kon ook de weg weer vrijgegeven worden. Het bedrijf is volledig uitgebrand. Er zijn geen gewonden gevallen en er is geen gevaar geweest voor de volksgezondheid. De technische recherche van de politie Noord-Holland Noord zal onderzoek naar de oorzaak van de brand.