1e persbericht van zondag 14 december 2003

Eindhoven 14-12-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Agressieve winkeldieven opgepakt

Twee Rotterdammers (19 en 20 jaar oud) zijn zaterdagmiddag rond 16.15 uur aangehouden in een winkel aan de Rechtestraat. Ze waren door personeelsleden betrapt toen één van hen een broek wilde stelen. In afwachting van de komst van de politie bedreigden de twee verdachten de aanwezige personeelsleden. De twee mannen zijn door de agenten meegenomen naar het bureau en in verzekering gesteld.

Eindhoven: Vrouw beroofd van handtas

Zaterdagmiddag rond 14.30 uur is een 25-jarige vrouw uit Eindhoven beroofd van haar handtas. Toen ze op het Dalheimpad liep, werd de tas van haar schouder getrokken door een man van ongeveer 23 jaar. Hij heeft een lichtgetint uiterlijk, een bol gezicht, is ongeveer 1.70 meter lang, had kort zwart haar en droeg een camel-kleurige suède jas, donkerblauwe jeans-broek en lichte schoenen. De man ging er te voet vandoor in de richting van de Echternachstraat. De vrouw is nog wel achter hem aangegaan, maar hij was haar te snel af. In de tas zaten een portemonnee met ongeveer 50 euro, (bank)pasjes en een sleutelbos.

Eindhoven: Fietser ernstig gewond

Een man van 74 jaar uit Eindhoven is zaterdagmiddag rond 15.15 uur ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Rubensstraat/Tongelresestraat. Toen hij daar fietste werd hij geraakt door een auto die werd bestuurd door een 36-jarige vrouw uit Eindhoven. Zij was op de verkeerde weghelft terecht gekomen nadat een 24-jarige Eindhovenaar met zijn wagen tegen haar aan was gereden. De man had de vrouw op de kruising geen voorrang verleend. De twee bestuurders van de autos raakten niet gewond. De fietser is met hoofdletsel opgenomen in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

Eindhoven: Gebroken been na aanrijding

Een 6-jarig jongetje uit Eindhoven is zaterdagmiddag rond 17.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding. Hij rende vanuit de De Ruijterstraat plotseling de Boschdijk op en werd daar aangereden door een auto. Die werd bestuurd door een 60-jarige Eindhovenaar. Deze probeerde nog uit te wijken, maar raakte toch het kind. Dat is met een gebroken been opgenomen in het MMC in Eindhoven.

Eindhoven: Vrouw gewond

Zaterdagavond rond 20.00 uur is een vrouw van 74 jaar uit Eindhoven gewond geraakt bij een aanrijding. Ze stak te voet de Montgomerylaan ter hoogte van het Winkelcentrum Woensel over en gaf daarbij geen voorrang aan een auto. Die werd bestuurd door een vrouw van 20 jaar uit Eindhoven. De voetgangster werd geraakt door de wagen en met een gebroken pols opgenomen in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

Eindhoven/Bakel: Doorrijder na aanrijding toch opgepakt

Een 20-jarige man uit Bakel is zaterdagavond rond 20.45 uur thuis aangehouden. Hij was rond 20.00 uur op de Leenderweg in Eindhoven tegen een andere auto gebotst en was vervolgens doorgereden. De benadeelde, een vrouw van 34 jaar uit Tilburg, had het kenteken genoteerd en doorgegeven aan de politie. Al vrij snel was duidelijk waar de eigenaar van de wagen woonde. In de garage stond de auto waarmee de aanrijding had plaatsgevonden. De verdachte is meegenomen naar het bureau en na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Helmond: Drie opzittenden brommer gepakt

Op de Sint Hubertusstraat zijn zondagochtend drie Helmonders (13, 17 en 22 jaar oud) aangehouden. Ze zaten met zn 3en op één brommer en droegen geen van allen een helm. Toen agenten in een politiewagen de brommer op de Kanaaldijk Noord-Oost wilden laten stoppen, ging deze er over het trottoir vandoor. De auto zette de achtervolging in. Op de Sint Hubertusstraat reed de brommer tegen de politie-wagen aan, waarop de bestuurder en de twee andere opzittenden afstapten. De 17-jarige bestuurder is meegenomen naar het bureau en na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. Hij bleek ook geen bromfiets-certificaat te hebben. De twee andere opzittenden kregen een bekeuring omdat ze geen helm droegen. De politieauto liep een gescheurde bumper en een kapotte lamp op.

Veldhoven: Inbreker meldt zich bij politie

Een 16-jarige Veldhovenaar is zaterdagmiddag rond 15.00 uur aangehouden omdat hij de nacht ervoor ingebroken zou hebben in een restaurant aan de Heuvel in Veldhoven (zie 2e persbericht van zaterdag 13 december 2003). De jongen meldde zich samen met zijn vader aan het politiebureau en werd aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Oost-, West- en Middelbeers: Kerstboomomzagers aangehouden

Zondagochtend rond 3.00 uur zijn twee mannen uit Oost-, West- en Middelbeers (25 en 26 jaar oud) aangehouden. Zij zouden kort daarvoor op het plein bij de Doornboomstraat in Middelbeers een ongeveer zes meter hoge kerstboom hebben omgezaagd. De gewaarschuwde politie was na de melding dat dat gebeurde snel ter plaatse en betrapte de mannen op heterdaad. Ze gingen er nog wel te voet vandoor, maar konden in de buurt toch worden aangehouden. Ze zijn na verhoor op het bureau met een proces-verbaal heengezonden.

Valkenswaard: Automobilist driemaal in de fout

Een 47-jarige man uit Valkenswaard is zaterdagavond rond 18.45 uur aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. Dat was op de Handwerkstraat. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van bijna 1,60, waarop zijn rijbewijs is ingevorderd. Omdat hij een houten wapenstok in zijn wagen had liggen, kreeg hij een afzonderlijk proces-verbaal. Ook moest de man nog ruim 1000 euro aan openstaande boetes betalen.

Nuenen: Klokken weg bij inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Papenvoortse Heide zijn twee staande klokjes met een waarde van enkele duizenden euros weggehaald. Dat gebeurde tussen vrijdag 20.00 uur en zaterdag 14.30 uur. Aan de achterkant van de woning is een ruit kapot gegooid.

Someren: Woninginbraak

Zaterdag tussen 16.00 en 19.45 uur is ingebroken in een woning aan de Boerenkamplaan. Daarbij werden onder meer sieraden, geluidsapparatuur en een leren jas weggehaald. Een raam in de keuken werd opengebroken, waarna de woning werd doorzocht.

Heeze: Inbraak in woning

Bij een inbraak in een woning in Heeze zijn onder meer een videocamera, stereo-apparatuur en een horloge buitgemaakt. Aan de zijkant van het huis is een raam opengebroken. Dat gebeurde zaterdag tussen 13.00 en 21.15 uur.

Waalre: LCD-scherm weg bij inbraak

Zaterdag kort voor 24.00 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Laan van Diepenvoorde. Daarbij werd een LCD-scherm weggehaald. Een ruit van de voordeur werd kapot gegooid.

Deurne: Rijbewijs ingenomen

Van een man van 29 jaar uit Deurne is zondagochtend zijn rijbewijs ingenomen. De man reed rond 2.00 uur op de Helmondseweg in zijn woonplaats met zijn auto achteruit en raakte daarbij een paaltje. Dat was gezien door een agent, die de man meteen controleerde. Al snel was duidelijk dat deze had gedronken. Op het bureau blies de man een alcoholpromillage van bijna 1,90.

Budel: Kleding gestolen bij inbraak

Bij een inbraak in een winkel aan de Nieuwstraat is een hoeveelheid kleding weggehaald. Dat gebeurde zondagochtend rond 4.00 uur. De etalageruit van de zaak werd vernield.

Best/Oirschot: Alcoholcontroles

Op vijf plaatsen is in de nacht van zaterdag op zondag door 15 politiemensen een alcoholcontrole gehouden. Dat gebeurde in Best op de Eindhovenseweg (57 voertuigen gecontroleerd, geen overtredingen), op de Oirschotseweg (64 voertuigen, twee processen-verbaal), op de Hoofdstraat (75 voertuigen, drie processen-verbaal) en op de Eindhovenseweg-Zuid (92 voertuigen, zeven processen-verbaal). In Oirschot werd gecontroleerd op de Bestseweg (42 voertuigen, geen overtredingen). In totaal werd van drie van de bekeurde bestuurders ook nog het rijbewijs ingevorderd.

Asten: Alcoholcontrole

Op de Planker is tussen zaterdag 22.00 uur en zondag 4.00 uur een alcoholcontrole gehouden. Van de vier gecontroleerde voertuigen had één bestuurder teveel gedronken; hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.