Politie Drenthe

Zondag 14-12-03

Emmen 14-12-2003 - Nieuws van Politie Drenthe

Auto te water

BEILEN - Zondagmorgen is een 37-jarige inwoonster van Beilen met haar auto in de Beilervaart terechtgekomen. Ze reed van uit de richting Beilen en geraakte in een bocht in een slip. Zij probeerde te corrigeren, maar schoot daarbij de Beilervaart in. Zij kon zonder letsel zelf uit de auto komen. De auto werd uit de vaart getakeld.

Weggereden na aanrijding

HOOGEVEEN - Zaterdagavond werd op de Grote Kerkstraat een auto vanachter aangereden. De 26-jarige bestuurder uit Coevorden, had op het eerste gezicht geen letsel. Zijn 17-jarige passagiere uit Elim is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De veroorzaker reed direct na de aanrijding achteruit, reed daarbij nog een verkeersbord omver en ging er vandoor. Deze auto werd later teruggevonden in de Gebr. Poststraat. Uit het ingestelde onderzoek kwam vast te staan dat een 22-jarige man uit Hoogeveen de bestuurder was geweest van de auto. Hij is later in de W. de Zwijgerstraat aangehouden. Van hem is aan het bureau een bloedproef genomen. Hij is ingesloten. Het onderzoek duurt nog voort.

Onder invloed

NIEUW BALINGE - Bij een alcoholcontrole op de Hoogeveenseweg, bleek zaterdagavond een 37-jarige bestuurder uit Nieuw Balinge teveel gedronken te hebben. Hij blies aan het bureau 0.7 promille. In het kader van snelrecht kreeg hij een boete opgelegd van 190,-.

TWEEDE EXLOËRMOND - Op de Oude Dijk raakte in de nacht van zaterdag op zondag een 34-jarige inwoner van Tweede Exloërmond met zijn auto in de berm. Hij sloeg vervolgens met zijn auto over de kop en kwam op de zijkant tot stilstand. De man kwam er zonder letsel vanaf. Wel rook hij naar alcohol en moest mee naar het bureau. Daar blies hij 1.45 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

HOOGEVEEN - Op de Marconistraat werd in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige bestuurder uit Apeldoorn gecontroleerd op alcohol. Hij had teveel op en moest mee naar het bureau. Daar blies hij 1.1 promille. Verder bleek uit het onderzoek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zonder rijbewijs

KLAZIENAVEEN - Bij een controle op de Langestraat bleek een 19-jarige bestuurder uit Assen niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat de man op straat een valse naam had opgegeven en dat hij al twee keer eerder betrapt was bij het rijden zonder rijbewijs. Hij krijgt een proces-verbaal en zijn auto is in beslaggenomen.

Auto terecht

HOOGEVEEN - De auto die vrijdagavond aan de Tulpenstraat werd gestolen is terecht. De auto werd zaterdag aangetroffen bij het tankstation aan de Alteveerstraat. De sleutels zaten nog in het contactslot. Aan de auto werd geen schade ontdekt. Van de daders ontbreekt ieder spoor.

Inbraken in woningen

EMMEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een woning aan de Meidoorn. De daders kwamen binnen door het forceren van een deur. Vermist wordt een tas, met daarin een paar GSM-toestellen, diverse bankpasjes, een portemonnee, diverse andere kleine goederen en nog een telefoontoestel. Een meegenomen fotocamera werd later bij de oprit teruggevonden. Totale schade is niet bekend.

Ook aan de Haselackers werd zaterdag ingebroken. Vermist worden enkele sierraden en een portemonnee met wat geld en bankpasjes. Hoe de daders precies zijn binnen gekomen is nog niet duidelijk.

Aan de Husingecamp in Emmen is zaterdagavond ook ingebroken. De daders kwamen binnen door het openbreken van een uitzetraam. De gehele bovenverdieping was doorzocht. Vermist wordt een laptop en wat geld uit een geldkistje.

Bij een inbraak in een woning aan de Burgemeester Tijmestraat werd afgelopen nacht een playstation gestolen. Vermoedelijk is er verder niets weg. De daders zijn via een bovenlicht in een slaapkamer gekomen.

ASSEN - Bij een inbraak in een woning aan de Sperwerstraat verdwenen in de nacht van vrijdag op zaterdag diverse sierraden, een playstation, een DvD-speler en een videocamera. De daders waren binnengekomen door het forceren van en raam.

COEVORDEN - Aan de Van Twickelolaan werd zaterdag overdag ingebroken. Door het forceren van een slot van een deur wisten de daders binnen te komen. Uit een kast wordt een paar honderd euro vermist.

Zakkenrollen

MEPPEL - Zaterdag is de portemonnee gestolen van een 31-jarige inwoonster van Meppel. Tijdens het winkelen in een winkel aan de Hoofdstraat is de portemonnee uit haar tas gehaald. Zij had deze tas aan de kinderwagen hangen. In de portemonnee zaten diverse passen en een klein bedrag aan geld.

Vernieling

EMMEN - Zondagmorgen in alle vroegte werd gezien dat drie jongens een ruit insloegen van een winkel aan de Hoofdstraat. Voor deze vernieling gebruikten zij een fiets. Door het duidelijk signalement dat gegeven was, konden de jongens even later in de Meerstraat worden aangehouden. De drie jongens uit Emmen van respectievelijk 15, 16 en 17 jaar, zijn ingeloten voor nader onderzoek.

Geweld

HOOGEVEEN - Een 21-jarige jongeman kreeg zaterdagavond een aantal klappen en schoppen van een groepje jongens, waarbij hij gewond raakte aan zijn hoofd. De jongeman liep vanaf de Wielewaal richting de Sperwerlaan. Ter hoogte van de doorsteek stond een zes-tal knapen. In het voorbijlopen kreeg hij een duw en toen hij daar op reageerde, werd hij door diverse knapen aangevallen. Door het schoppen en slaan van de knapen bekwam hij een verwonding aan zijn hoofd en een blauw oog. De identiteit van de daders is niet bekend.

Roel Hallink, tel.: 06-51528156, verzorgt het perspiket tot maandagmorgen 15 dec. 08.00 uur. Het piket wordt dan overgenomen door Ernest Zinsmeyer.