Persberichten district Den Bosch

's-Hertogenbosch 14-12-2003

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN, 's-Hertogenbosch

Zaterdagmiddag rond 16.50 uur werden twee mannen in een winkel aan de Hooge Steenweg in 's-Hertogenbosch betrapt bij een winkeldiefstal. De twee probeerden wild om zich heen slaand uit de winkel te ontkomen. Binnen lukte het het bewakingspersoneel om een van de twee mannen aan te houden. De andere man werd buiten door personeel van stadstoezicht aangehouden. Het tweetal bleek voor ruim 175 euro aan drogisterij artikelen te hebben gestolen. Het tweetal, 27 en 28 jaar uit Ter Apel en Klazinaveen, is voor verder onderzoek ingesloten.

TE VEEL GEDRONKEN, Rosmalen/Boxtel

Werd zaterdagmiddag rond 17.50 uur gemeld dat onder Rosmalen op de A59 een auto tot twee keer toe tegen de vangrails was gereden. Door getuigen werd het kenteken genoteerd en doorgegeven aan de politie en de rijrichting. Korte tijd later kon de auto in Boxtel tot stoppen worden gedwongen. Bij onderzoek bleek dat de 42-jarige bestuurder uit Boxtel te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Ook bleek hij de auto te gebruikte zonder toestemming van de eigenaar. Tegen de Boxtelnaar is proces-verbaal opgemaakt. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 8 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

GEWONDEN BIJ ONGEVAL, Rosmalen

Zaterdagavond zijn drie personen gewond geraakt bij een ongeval. Een auto bestuurd door een 19-jarige man uit Berlicum reed over de Rodenborchweg in de richting van Maliskamp. Voor de rotonde in die weg, waarop de Oude Baan en de Deken van Roestellaan uitkomen wilde hij twee auto's die voor hem reden inhalen. Door de middengeleiding kon hij niet terug naar de rechterweghelft. Hierdoor kwam hij over de verkeerde rijstrook de rotonde opgereden. Daar kwam hij in aanrijding met een auto die daar al reed en werd bestuurd door een 44-jarige vrouw uit Rosmalen. Drie inzittenden van deze laatste auto zijn gewond overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch. Twee gewonden, een 48-jarige man en een 56-jarige man uit Rosmalen konden na behandeling naar huis. Een 53-jarige vrouw uit rosmalen raakte bij het ongeval ernstig gewond. Ze is met verschillende botbreuken en inwendig letsel opgenomen in het ziekenhuis.
Het rijbewijs van de man uit Berlicum is ingevorderd.

TE VEEL GEDRONKEN, 's-Hertogenbosch

In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 01.40 uur is een 28-jarige man uit Est bekeurd. De man trok de aandacht op het Heetmanplein in 's-Hertogenbosch, omdat hij met zijn auto door het rode licht reed. Verder reed hij tegen het verkeer in met een snelheid van ongeveer 130 km/u. Bij controle bleek dat de man te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Hij werd voor de verschillende overtredingen en het rijden onder invloed bekeurd. Naast de bekeuringen kreeg hij ook een rijverbod van 7 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.