Politie Limburg-Noord


Mediaberichten 14 december ( 15.30 uur)

Datum: 14-12-2003 Plaats: Venlo

Aanhouding na belediging

Weert -- De politie heeft vanmorgen even voor 04.00 uur op de Oelemarkt een 29-jarige inwoner van Weert aangehouden. De man sprak de agenten agressief en beledigend aan, reden waarom hij werd aangehouden. Hierbij verzette hij zich hevig. Om de verdachte onder controle te kunnen brengen, moesten de politiemensen gebruik maken van hun pepperspray. Eenmaal aan het bureau kalmeerde de man en erkende zijn fout. Hij wilde ervoor boeten en zijn excuses aan de agenten aanbieden. De man is voor verder onderzoek en het opmaken van proces-verbaal ingesloten. Om 14.50 vanmiddag is hij in vrijheid gesteld.

Zeven gewonden na aanrijding

Zondagmorgen heeft om 11.10 uur een aanrijding plaatsgevonden op de kruising van de Rijksweg N271 en de Molendijk.

Tekst: Hierbij waren twee personenauto's betrokken, waarbij zeven inzittende gewond raakten. Allen zijn per ambulance overgebracht naar twee ziekenhuizen, in Boxmeer en Venlo.

De aanrijding ontstond doordat de 44-jarige in Venlo wonende bestuurster rijdend op de Molendijk, geen voorrang gaf aan de voor haar van links komende 36-jarige automobilist uit Venlo. De auto van de vrouw raakte van de weg in het naast gelegen weiland. De drie mede-inzittenden van deze auto raakten gewond en werden overgebracht naar Boxmeer. De vrouw werd naar het ziekenhuis van Venlo vervoerd. De bestuurder van de andere auto moest door de brandweer worden bevrijd en werd naar Venlo vervoerd. Er waren voor de afhandeling van deze aanrijding brandweerkorpsen uit Blerick en Venlo aanwezig, terwijl zeven ziekenwagens de slachtoffers vervoerden.