Politie Limburg-Noord

Mediaberichten zondag 14 december 2003 (laatste
berichten)

Datum: 14-12-2003 Plaats: Venlo

Politie neemt wapenstokken in beslag

Weert - De politie heeft vrijdagavond mogelijk een vechtpartij weten te voorkomen, doordat een burger de politie zijn vermoedens kenbaar maakte. Vrijdagavond omstreeks 19.40 uur kreeg de politie de melding dat zich een groep jongeren verzamelde op het Molenakkerplein, die waarschijnlijk minder goede bedoelingen hadden. De groep zou wapenstokken bij zich hebben. De terplaatse komende agenten zagen de groep, waarvan een aantal jongeren wegrenden. Toch konden zij allen staande gehouden worden, waarna zij gezommeerd werden hun zakken en tassen te laten controleren. Hierbij trof de politie twee ijzeren staafjes aan. Tussen de fietsen lag een wapenstok, en in de vuilnisbak werden er nog drie aangetroffen. Ook een achakelkettin met twee sloten werd ergens op de grond tussen de fietsen aangetroffen en ook die werd in beslag genomen.

De politie heeft van alle jongens de identiteit genoteerd en zij zullen in de gaten gehouden worden. Zij variëren in leeftijd van 14 en 15 jaar en zijn allen afkomstig uit Weert.
Vrouw rijdt winkel binnen

Echt -- Een 75-jarige inwoonster van Koningsbosch is zaterdagmiddag licht gewond geraakt nadat zij met haar auto in volle vaart een winkelpui binnenreed.

De vrouw wilde vanaf de parkeerplaats op de Nieuwe Markt achteruit wegrijden. Tegelijk reed ze hierbij een geparkeerde auto aan en kwam achter haar een andere wagen langsrijden. Hierop schrok de vrouw vermoedelijk en zette haar auto (een automaat) in de vooruit. Het gevolg was dat ze met een enorme vaart de etalageruit van een stomerij inreed. Het letsel van de vrouw zou licht zijn, maar de ambulance heeft haar ter observatie meegenomen en overgebracht naar het ziekenhuis van Sittard.