Gemeente Roosendaal



Exposities met als thema: WINTER


14 december 2003 tot 26 januari 2004

Stichting Int Heyderadey, Museum De Ghulden Roos en Centrum voor de Kunsten / beeldend geven met drie exposities op verrassende wijze invulling aan het thema 'Winter'. Door middel van schilderijen en foto's van professionele eigentijdse kunstenaars, historische kunst- en gebruiksvoorwerpen en werk van amateurkunstbeoefenaars ontstaat een boeiende kijk op het donkerste jaargetijde.

Stichting Int Heyderadey

selecteerde na een oproep 11 professionele kunstenaars waarvan het werk hetzij complementair, hetzij contrasterend is binnen de expositie.

Van José op ten Berg, Floor Bos, Ivo Kamphuis, Paul Maas, Jesse Smale, Mieke Spierenburg, Frea Stuurwold en Frans van Veen worden schilderijen geëxposeerd, waarin op zeer gevarieerde wijze uitdrukking wordt gegeven aan het thema 'Winter'. Intens fel-blauwe kleuren naast ingetogen grijs-wit impressies wisselen elkaar af, van realistisch, figuratief, conceptueel naar abstract. Een bijzonder amalgaam van afbeeldingen staat garant voor een boeiend winterbeeld.

Voorts hebben drie fotografen, te weten Johannes C. Gérard, Amerens Hedwich en Milette Raats de aard van de winter weten vast te leggen in natuur- en straat beelden.

Museum De Ghulden Roos

Het museum putte uit eigen collectie kunst- en gebruiksvoorwerpen die met het thema winter te maken hebben. Aangevuld met onder andere kerststallen uit particuliere verzamelingen zorgen de voorwerpen voor een gevarieerde expositie met een winterse uitstraling.

Centrum voor de Kunsten / beeldend

liet cursisten de vrijheid zich te laten inspireren door het thema winter. Dit resulteerde in een bijzondere verzameling kunstwerken die op sfeervolle wijze zijn geëxposeerd in de gangen van het Centrum, Nieuwstraat 37 te Roosendaal.

Docenten van het C vd K verzorgen bovendien een educatief programma voor jongeren en volwassenen. Een selectie van werk van cursisten is te zien in Museum De Ghulden Roos. Daar is ook een power-point presentatie te zien van al de tentoongestelde werken van cursisten.

De drie exposities zijn gratis toegankelijk.

Openingstijden:

Stichting Int Heyderadey en Museum De Ghulden Roos

Dinsdag tot en met Zondag: 14.00 tot 17.00 uur

Eerste kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten.

Centrum voor de Kunsten / beeldend

Maandag tot en met Donderdag: 9.00 tot 12.00 en 13.00 tot 16.30 uur

Vrijdag: 9.00 tot 12.00 uur en 13.00 tot 15.00 uur

22 december 2003 t/m 4 januari 2004 gesloten.