Gemeente Heeze-Leende


Vrijwilligers gezocht voor nieuw buurtbustraject Heeze-Someren-Weert

Vrijwilligers gezocht voor nieuw buurtbustraject Heeze-Someren-Weert Na de aankondiging van het SRE (samenwerkingsverband Regio Eindhoven) dat buslijn 20 per 14 december 2003 niet meer door Heeze zal rijden, hebben de gemeente en het SRE afgesproken dat er naast de bestaande buurtbuslijn een nieuw buurtbustraject zal worden gestart. Voor dit traject zoekt Hermes vrijwilligers.

Buslijn 20, die nu onder andere door Heeze rijdt, zal vanaf 14 december alleen nog maar rijden van Eindhoven via Geldrop, Mierlo, Lierop en Someren naar Asten. De busverbinding tussen Someren en Heeze en tussen Heeze en Geldrop komt dus te vervallen.

Omdat veel burgers vanwege deze maatregel meer gebruik zullen gaan maken van de bestaande buurtbus (buslijn 158: rijdt van Someren via Maarheeze naar Heeze) is er door de gemeente en het SRE een oplossing gezocht voor het tekort aan openbaar vervoer. Vanaf 14 december 2003 zal een nieuw buurtbustraject van start gaan via de route Heeze-Someren-Weert (een nieuw buurtbustraject voor de reizigers tussen Heeze en Geldrop en tussen Heeze en Eindhoven is niet rendabel). Onder de leerlingen van het Varendonckcollege in Someren is een enquête gehouden over het huidige gebruik van buslijn 20 om te kunnen beoordelen of leerlingenvervoer tussen Someren, Heeze en Maarheeze gewenst is. De resultaten hiervan worden binnenkort bekend gemaakt.

Vrijwilligers gezocht!
Hermes zoekt vrijwilligers die chauffeur willen worden voor het nieuwe buurtbustraject. Geïnteresseerden behoren in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hermes verzorgt de opleiding voor de vrijwilligers. Deze wordt in de maand november gegeven.
Voor aanmeldingen en meer informatie kan men terecht bij Hermes, tel (040) 235 86 25. Meer informatie kan men ook vinden op www.hermes.nl.