Universiteit van Amsterdam



UvA Agenda december 2003

Niets is zo constant als het verlangen naar iets hogers


Lezing Geesteswetenschappen


zondag 14 december 15.30-17.00 uur

In de lezing Kerk versus geloof?, de laatste uit de vierdelige lezingenreeks Godvergeten?, gaan Wouter Hanegraaff en Huub Oosterhuis in op de relatie tussen kerkelijk en persoonlijk geloof. De geschiedenis van het christendom is doortrokken van conflicten. Wouter Hanegraaff, hoogleraar Geschiedenis van de hermetische filosofie, bespreekt de gespannen verhouding tussen de officiële kerkelijke geloofsbelijdenis en de (deels geheime) mystieke tradities, die zich maar moeilijk laten beteugelen. Intussen daalt het aantal kerkbezoekers gestaag. De dichter en theoloog Huub Oosterhuis laat zien dat de kerken weliswaar veel van hun gezag hebben verloren, maar dat deze secularisatie allerminst betekent dat daarmee de (behoefte aan) van de samenleving aan spiritualiteit is vervluchtigd. Na afloop van beide lezingen is er gelegenheid tot discussie.


Locatie: De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam.

Deelname: ¬ 8,50. Medewerkers van de Faculteit der Geesteswetenschappen, alumni, houders van een UvA-studentenkaart, CJP-pas, Pas 65 of Stadspas: ¬ 7,-.

Reserveren: via telefoon: 020-525 4594, e-mail: contractonderwijs.fgw@uva.nl. www.hum.uva.nl/pca.

Universiteit van Amsterdam, Singel 411, Amsterdam. Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 566 2929.