Productschap Wijn

Rotterdam, 1 december 2003

Een feestelijke en culinaire Kerst met Alsace wijn!

Het is misschien niet de eerste wijnsoort die in u opkomt als u aan wijn voor bij het kerstdiner denkt, maar Alsace wijnen zijn door hun grote diversiteit bij uitstek geschikt als begeleider van gastronomische gerechten. Ideaal dus voor bij het kerstdiner. Daarnaast wordt Kerst ook altijd uitbundig gevierd in deze wijnregio. Nog nooit de kans gehad om dit mee te maken? Kom dan in december naar Hilton Schiphol en ervaar het dicht bij huis.

Alsace wijnen zijn bij uitstek culinaire wijnen: u kunt het gerecht zo gek niet bedenken of er past er wel een Alsace wijn bij. Voor-, hoofd- en zelfs het nagerecht; alle kunnen worden begeleid door een wijn uit deze bijzondere Franse streek.

Riesling: de koning uit de Alsace mag zeker niet ontbreken aan uw kerstdiner!

De wijnen die van de riesling worden gemaakt, hebben frisse, fruitige zuren en een verfijnde, delicate smaak. Ze zijn aromatisch en droog. Een Riesling is een ideaal aperitief omdat hij verfrist en de eetlust opwekt. Een goed begin van het kerstdiner! Daarnaast kan de wijn ook prima aan tafel worden geschonken. Een koel glas Riesling past bij voorafjes met vis, gegrilde kalkoen en natuurlijk bij asperges.

Bubbels maken het af

En wat is er feestelijker dan een glas mousserende wijn? Wel eens gedacht aan een Crémant dAlsace? Te vaak blijft men bij Champagne steken, terwijl de mousserende wijnen uit de Alsace uitstekend én vaak een stuk minder prijzig zijn! Een Crémant dAlsace wordt gemaakt volgens de méthode traditionelle zoals die ook in de Champagne streek wordt gebruikt. Probeer eens een aperitief van oesters in combinatie met een glas Crémant: succes verzekerd!

Kom proeven en ervaar zelf wat deze bijzondere regio te bieden heeft!

Kerst in de Alsace is altijd een bijzondere tijd: de gezellige kerstmarkten en dorpsfeesten zorgen voor een geweldige sfeer. En natuurlijk ontbreekt de wijn daarbij niet! Nog nooit in de Alsace geweest rond deze tijd?

De gehele maand december staat Hilton Schiphol in het teken van Alsace & Kerst. Een kleine greep uit de activiteiten:

14 december:
een Alsace wijn- en spijsproeverij
Gedurende deze middag zullen we een 15-tal topwijnen uit deze Franse streek proeven, gecombineerd met zowel traditionele Alsace als Aziatische gerechten.

25 december: Diner Dansant
Uitgebreid kerstdiner waarbij de muzikale omlijsting de avond compleet maakt.

25 26 december:
een culinaire kerstmiddag
De veelzijdige smaken van de Alsace zullen worden gecombineerd met traditionele gerechten met een knipoog naar de Oosterse keuken.

Genoeg activiteiten om het speciale Alsace & Kerst gevoel te krijgen én om inspiratie op te doen voor uw eigen kerstdiner! Meer weten? Neem dan contact op met Karin Tijs van Hilton Schiphol, telefoon 020-7104051 of stuur een e-mail naar karin.tijs@hilton.com.