Gemeente Woerden

Nieuwe busbaan bijna klaar!
Per 14 december busdienst lijn 10 en 12 gewijzigd

Door wegwerkzaamheden heeft het stationsplein aan de zuidzijde enige tijd op zijn kop gestaan. Vrijdag 19 december zijn alle werkzaamheden afgerond. Vanaf 14 december gaat de gewijzigde dienstregeling in en rijden de bussen 10 en 12 hun nieuwe route.

Verbeterde dienstverlening
De gemeente wil het gebruik van het openbaar vervoer bevorderen. Om dit te bereiken doen we ons best de kwaliteit van het openbaar vervoer te verbeteren. Zowel Snel en Polanen, het ziekenhuis en de bedrijventerreinen zijn door de nieuwe busroute beter bereikbaar met het openbaar vervoer. Ook is er naar een goede aansluiting met de treinen gekeken.

De nieuwe route
Lijn 10 rijdt door de Steinhagenseweg via de zuidzijde van het Station NS, langs het Hofpoort ziekenhuis en het stadhuis, via de Middellandbaan naar de Stromenlaan en vervolgt daar zijn route door Molenvliet West en Oost, het Bomenkwartier, het Schilderskwartier naar de Westdam en de Rijnstraat in het Centrum en eindigt aan de noordzijde van het NS station.
Lijn 12 neemt de route andersom. De bus rijdt nu niet meer door de Polanerbaantunnel. Het verkeer rond deze tunnel zit vaak vast. Het feit dat deze buslijnen er nu niet meer doorheen hoeven zal de doorstroming van het verkeer ongetwijfeld bevorderen. De overige lijnen rijden volgens schema.

Bij de chauffeurs zijn lijnfolders verkrijgbaar van de lijnen 10, 12 en 128. De tijden van de lijnen 141 en 143 zijn niet gewijzigd. Ook kunt u informatie vinden op www.bba.nl.

Fietsers let op!
De verkeerssituatie aan de zuidzijde van het station is ook voor de fietsers veranderd. Vanaf 14 december geldt eenrichtingsverkeer voor fietsers. Ook de politie zal hier extra aandacht aan besteden.