VVD


14 dec 2003 - Jozias van Aartsen politicus van het jaar 2003

Jozias van Aartsen is door de parlementaire pers uitgeroepen tot politicus van het jaar 2003. Staatssecretaris SZW Mark Rutte werd gekozen tot het politieke talent van het jaar.

Jozias van Aartsen, fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer, is door de parlementaire pers uitgeroepen tot politicus van het jaar 2003. In het NOS Radio 1 Journaal werd op zondag 14 januari 2003 bekend gemaakt dat Van Aartsen met meer dan de helft van de tachtig stemmen Christen Unie fractievoorzitter André Rouvoet achter zich had gelaten.

Jozias van Aartsen reageerde uiteraard verheugd op de prijs, maar relativeerde de uitverkiezing ook. "Op het ene moment is het hosanna en op het andere moment hoor je: 'kruisig hem'. Ik zit sinds 1994 in de politiek en volgens mij ben ik niet zoveel veranderd, maar nu komen man en tij kennelijk samen," aldus de VVD fractieleider.

Wat Van Aartsen nog veel belangrijker vindt dan zijn eigen uitverkiezing is dat bij de top 5 van de politieke talenten van dit jaar drie VVD'ers zaten, namelijk Mark Rutte, Laetitia Griffith en Ayaan Hirsi Ali. Mark Rutte werd uiteindelijk door de politieke pers aangewezen als het politieke talent van het jaar. "Fantastisch dat ook bij de talenten een liberaal heeft gewonnen," zei Van Aartsen, die ervan overtuigd is dat als er een fractie van het jaar gekozen had moeten worden, de VVD-fractie als eerste uit de bus was gekomen. "Mijn verkiezing zie ik dan ook als een pluim op de hoed van de totale VVD-fractie."