Politie Noord- en Oost Gelderland



PERSBERICHTEN


* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District IJSSELSTREEK
Nadere informatie:
Henk van Elteren
Piketvoorlichter bereikbaar via 0900-8844

DATUM : weekend 13 en 14 december 2003


Rijden onder invloed van wiet

Warnsveld, Draaiomsdreef, 12-12-2003, 20.15 uur
Tijdens motorsurveillance trok de rijstijl van de bestuurder van een personenauto de aandacht. Bij controle rook de politieman een sterke wietlucht in de auto. Omdat de hoeveelheid wiet niet gemeten kan worden door een ademanalyse, is een urineproef opgestuurd naar het gerechtelijk laboratorium. Het rijbewijs van de bestuurder, een 24 jarige inwoner van Apeldoorn, is ingevorderd.


Schuurbrand

Zutphen, Peppelstraat, 12-12-2003, 18.50 uur
Een achter de woning staande schuur brandde volledig uit. Ook de schuur van de buurman vatte vlam en brandde ook volledig uit. In verband met de aanwezigheid van asbest als dakbedekking is de bewoners in de omgeving geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Brandstichting wordt niet uitgesloten. In afwachting van het opruimen is de omgeving rondom de schuur afgezet. Benadeelde is een inwoonster van Zutphen, haar leeftijd is nog niet bekend.



Inbraak bibliotheek

Warnsveld, Kiekebelt, 13-12-2003, 05.00 uur
Een 47 jarige inwoonster van Warnsveld deed aangifte van inbraak in de plaatselijke bibliotheek/ Nadat de elektrische buitendeur met geweld was geopend werd in het halletje van de bibliotheek een ruit vernield. Eenmaal binnen werd 20 euro weggenomen.


Onder invloed doorrijden na ongeval
Twello, Vermeersweg
13 december 2003, om 15.22 uur
Een 29 jarige bestuurder van een personenauto uit Twello is door de politie aangehouden nadat hij na een ongeval was doorgereden. Het ongeval tussen de verdachte en een 37 jarige bestuurder van een personenauto uit Twello, vond plaats op de Vermeersweg. Aan de hand van het kenteken dat door getuigen was opgenomen, kon de politie de verdachte in een café in Twello aanhouden. Zijn auto, met schade, stond bij het café geparkeerd. Na zijn aanhouding weigerde hij een bloedproef of ademanalyse. Bovendien wenst hij geen verklaring af te leggen.


Ongeval met letsel

Eerbeek, kruising Groeneweg - Werfakkerweg
13 december 2003, om 12.00 uur
Betrokkenen :
72 jarige bestuurster van een fiets uit Eerbeek
39 jarige bestuurder van een motorfiets uit Eerbeek
Toedracht:
Fietster 1 reed over het fietspad van de Werfakkerweg en de stak de Groeneweg over. Bestuurder 2 reed op de Groeneweg, komende vanuit de richting Bachtstraat. Toen hij 1 zag remde hij, maar door een combinatie van nat wegdek en een foutieve remmanoeuvre kwam hij ten val en reed 1 aan. Het slachtoffer 1 is met arm- en heupletsel opgenomen in het Lucasziekenhuis.


Brand

Vorden, Nieuwstad
14 december 2003, om 06.24 uur
Bij een uitslaande brand zijn twee schaftketen in vlammen opgegaan. De keten stonden niet gekoppeld, maar enkele meters van elkaar verwijderd. Er waren geen slachtoffers te betreuren. De politie sluit brandstichting niet uit. Een onderzoek volgt.


Onder invloed

Zutphen, Turfstraat
13 december 2003, om 18.27 uur
De politie heeft op de Turfstraat een 50 jarige inwoner van Zutphen aangetroffen die zwaar onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde. Hij bleek gewond te zijn aan zijn achterhoofd. Om zijn verwondingen te laten behandelen moest de man per ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verzette zich echter zodanig tegen het ambulancepersoneel dat de politie assistentie moest verlenen bij het ambulancetransport. De man kreeg een proces-verbaal terzake openbare dronkenschap.

Rijden onder invloed
Wilp, Knibbelallee
14 december 2003, om 02.45 uur
Een 16 jarige bestuurder van een bromfiets uit Twello bleek te rijden onder invloed. Bij een ademanalyse blies hij 455 ug/l. Een proces-verbaal was zijn deel. Bovendien werd zijn bromfiets voor technisch onderzoek uit het verkeer genomen.



---- --