Politie Noord- en Oost Gelderland



PERSBERICHTEN


* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Achterhoek
Nadere informatie:
Politievoorlichter Henk van Elteren
bereikbaar via 0900-8844


DATUM : weekend 13 en 14 december 2003


Aanrijding onder invloed

Doetinchem, 13-12-2003, 02.00 uur
Een 24 jarige inwoner van Huissen reed met zijn personenauto over de Liemersweg richting Doetinchem. Hierbij kwam de personenauto van een 27 jarige inwoner uit Wehl hem tegemoet. De Huissenaar verklaarde een klapband te hebben gekregen, waardoor de spiegels van beide voertuigen elkaar raakten. Na deze aanrijding reed de Huissenaar door en kwam tegen een paal met dwangpijl tot stilstand. Uit het onderzoek dat volgde bleek, dat de Huissenaar alcoholhoudende drank had genuttigd. Bij de ademanalyse blies hij 760 Ug/l. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.


Winkeldiefstal

Doetinchem, Hamburgerstraat, 12-12-2003, 13.50 uur
Twee mannen en een vrouw allen 16/17 jaar) uit Venlo en Raalte brachten een bezoek aan een winkel in de Hamburgerstraat en werden opgemerkt door het personeel. Bij het vertrek van de personen bleek, dat men cosmetica uit de winkel vermistte. De verdachten werden door de politie op straat aangetroffen en bij controle bleken de vermiste goederen in een geprepareerde tas te zitten. De drie personen zijn aangehouden. De door hen gebruikte personenauto, bestuurd door een vierde onbekend gebleven persoon, is in beslaggenomen aangezien deze op naam stond van een zogenaamde katvanger.



Snelheidscontrole

De Heurne, Varsseveldseweg, 12-12-2003, 11.30 - 16.00 uur
Tijdens deze controle buiten de bebouwde kom op een weg waar 60 km/h gereden mag worden werden 88 overtredingen geconstateerd van de 296 passanten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/h.


Dodelijk verkeersongeval met gestolen auto

Haarlo, Groenloseweg, 13 december 2003, om 23.58 uur.
Bij een eenzijdig ongeval op de Groenloseweg in Haarlo is een man (leeftijd, woon-/ verblijfplaats onbekend) om het leven gekomen. De politie werd gealarmeerd door getuigen die een gewonde man, die erg verward was, op de Groenloseweg hadden aangetroffen. De man sprak geen Nederlands. Uiteindelijk bleek dat hij een autoongeval had gehad en dat er nog een slachtoffer in de auto zat. Na enig speurwerk trof de politie in een sloot in een bocht van de Groenloseweg nabij het Aamschot de auto van het slachtoffer aan. Op de passagierstoel werd een tweede slachtoffer aangetroffen, die overleden bleek te zijn. Van het overleden slachtoffer zijn eveneens geen leeftijd en woon-/verblijfplaats bekend.
De auto van dit ongeval bleek op 11 december in Doetinchem te zijn ontvreemd.
De politie onderzoekt de juiste identiteit van beide slachtoffers. Een onderzoek naar het al dan niet illegaal in ons land zijn maakt tevens deel uit van het onderzoek.


Rijden onder invloed

Doetinchem, Lijsterbeslaan, 14 december 2003, om 02.32 uur
Een 21 jarige bestuurder van een personenauto uit Enschede blies bij een ademanalyse 315 ug/l. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.


Invordering rijbewijs

Terborg, Varsseveldseweg, 13 december 2003, om 12.07 uur.
De politie heeft van een 24 jarige bestuurder van een personenauto het rijbewijs ingevorderd omdat hij de snelheidslimiet met meer dan 50 km/u. overschreed. De man werd gesignaleerd door een videovoertuig van de politie met een snelheid van 142 km/u (80 km. toegestaan).


Mishandeling

Hengelo (Gld), Raadhuisstraat, 14 december 2003, om 04.02 uur.
Een 19 jarige inwoner van Hengelo (Gld.) heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Uit een eerste onderzoek blijkt dat het slachtoffer op de Raadhuisstraat is mishandeld door een 18 jarige inwoner van Hengelo (Gld.). De 18 jarige werd in de buurt van de Raadhuisstraat aangetroffen en kon om 04.10 uur worden aangehouden. Na voorgeleiding is hij ingesloten. De politie onderzoekt deze zaak. Het slachtoffer is met rugletsel en diverse verwondingen aan zijn gelaat opgenomen in het ziekenhuis in Doetinchem.


Gewonde bij gasontploffing

Aalten, Eskesweg, 13 december 2003, om 11.32 uur.
Een 67 jarige inwoonster van Muhlheim an der Ruhr (D) is gewond geraakt bij een ontploffing in haar stacaravan. Het slachtoffer bevond zich alleen in de caravan. Over de toedracht van de ontploffing wordt een onderzoek gedaan. Omwonenden konden een beginnende brand met behulp van een brandblusser blussen. Het slachtoffer is met 3e graads brandwonden aan de handen en 2e graads brandwonden aan het hoofd in het ziekenhuis opgenomen.
De ontploffing vond plaats toen het slachtoffer, na een bezoek aan haar buren, terugkeerde in haar caravan en vermoedelijk een elektrisch apparaat (of lichtschakelaar) inschakelde. Een ontploffing was het gevolg. Technisch onderzoek wees op een sterke gas-concentratie onder caravan. Naar de oorzaak van deze gas-concentratie wordt een onderzoek ingesteld.



---- --