Stern Groep

Persbericht
15 december 2003

STERN GROEP NV VERSTERKT RENAULT-DEALERNETWERK IN NOORD-BRABANT

Stern Groep NV, beursgenoteerde automotive groep, heeft op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met de heer J. Renders, directeur van de Hub-groep, over de overname van drie voormalige Renault-dealerbedrijven in Oss, Veghel en Uden. De verwachting is gewettigd dat de overname nog vóór het eind van dit jaar kan worden afgerond. De overname komt tot stand in nauw overleg met Renault Nissan Nederland.

Medio vorig jaar heeft Stern Groep, met de overname van Fassam Holding BV (thans Arend Motors geheten), de basis gelegd voor een Renault-dealernetwerk in Noord-Brabant. Het streven dit netwerk uit te breiden is reeds toen aangekondigd. Na de verwachte overname exploiteert Stern Groep NV, door middel van haar dochtermaatschappijen Arend Autobedrijven BV (3) en Arend Motors BV (8) in totaal 11 Renault-dealerbedrijven in Amsterdam-Noord, Volendam, Zaandam, 's-Hertogenbosch, Oss, Veghel, Uden, Schijndel, Heeze, Valkenswaard en Eindhoven. Stern Groep is voornemens binnen twee jaar de vestigingen in Veghel, Schijndel en Uden samen te voegen in een nieuw te bouwen pand in Veghel.

Amsterdam, 15 december 2003
Directie Stern Groep NV

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met ir. H.H. van der Kwast, directievoorzitter
Telefoon: 020-6136028

STERN GROEP N.V.

Stern Groep is een van de grotere ondernemingen op automotive gebied in Nederland, met Amsterdam als basis. De activiteiten zijn voornamelijk geconcentreerd in de Randstad, Noord-Holland, midden Nederland en in Brabant. Stern Groep realiseert thans een omzet van circa EUR 800 miljoen op jaarbasis met ca. 2.000 werknemers. De aandelen Stern Groep N.V. zijn aan Euronext in Amsterdam genoteerd. Stern Groep kent drie kernactiviteiten: de exploitatie van Autobedrijven, de levering van Autodiensten en de activiteiten op het gebied van Autotechniek.
De Autobedrijven van Stern Groep vertegenwoordigen in vijf clusters meerdere vooraanstaande merken als Mercedes-Benz en Chrysler, Opel, Fiat en Alfa Romeo, Ford, Land Rover en Volvo, Renault, Volkswagen en Audi. De Autobedrijven beschikken gezamenlijk over ruim 60 vestigingen.
Met de Autodiensten is Stern Groep actief op het gebied van wagenparkbeheer (Stern AutoPartners) en dealerlease (Stern AutoLease) en, nog op kleine schaal, autoverhuur.
Met Autotechniek is Stern Groep actief op het gebied van autoschadeherstel (Stern Autoschade) en het inbouwen van bedrijfswageninrichtingen (SternTec).