Politie Limburg-Zuid

3 Personen aangehouden wegens belediging

Maastricht 15-12-2003 - Tijdens toezicht in en rond de Maastrichtse binnenstad heeft de politie afgelopen zaterdagnacht 13 december 2003 totaal drie personen aangehouden wegens het uiten van beledigingen in de richting van politie-agenten.

Op het Vrijthof hield de politie een 16-jarige jongen uit Maastricht aan. Die uitte beledigingen in de richting van de politie-agenten. Die hield de strafrechtelijk minderjarige daarop aan terzake de belediging en bracht hem over naar het politiebureau alwaar de politie zijn ouders waarschuwde.
Op de Grote Staat reed de politie langs enkele personen toen een van hen zonder enige aanleiding belediging uitte in de richting van de politieagenten. Ook deze verdachte, een 32-jarige man uit Maastricht werd meteen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Datzelfde verging ook op de Kesselskade een 18-jarige Maastrichtenaar die ook een belediging uitte in de richting van een politie-agent. De politie maakt tegen alle verdachten een proces-verbaal op.