BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 17 november 2003

Nieuwe vrienden voor rob kamphues

Vanaf maandag 15 december van 21.30 uur tot 21.55 uur zendt BNN twaalf nieuwe afleveringen uit van Kamphues maakt Vrienden op Nederland 2. In het derde seizoen maakt Rob Kamphues vrienden met onder andere patsers, vliegtuigspotters, sadomasochisten, Jos Verstappen-fans en kermisklanten.

In de eerste aflevering heeft Rob een uitnodiging weten te bemachtigen voor de Quote Challenge, een rally van Versailles naar Marokko voor Quote-lezers, miljonairs en andere patsers. De deelnemers in deze zogenaamde 'behendigheidsrit' storen zich aan God noch gebod en in hun tonnen kostende bolides razen zij met snelheden van meer dan 220 kilometer per uur over de Franse en Spaanse snelwegen. Het kostte Rob in zijn schrale BNN-Mini veel moeite om zijn vrienden bij te houden. Immense boetes, gewonden, grote schades en in beslag genomen voertuigen konden de pret amper drukken, maar of er ooit nog een vervolg op deze rally komt...?

Rob maakt in de tweede aflevering op 22 december vrienden met berggorilla's. Hij reist af naar Rwanda om via de rangers van het Wereld Natuur Fonds kennis te maken met deze uitzonderlijke en met uitsterven bedreigde dieren. Hij komt heel erg dicht bij en krijgt zelfs de mogelijkheid een babygorilla te dopen...

Op 29 december is Rob in de derde aflevering te zien met fans van de trilogie Lord of the rings. Met de release van de Two Kings is de filmtrilogie van Tolkien's 'In de ban van de ring' voltooid. Miljoenen bezoekers hebben zich door de fantasy-films laten inspireren, ontdekt Rob tijdens een waanzinnig weekend in Nottingham. Vijfduizend liefhebbers van hobbits, elfen, krijgers en monsters dossen zich naar hun voorbeelden uit en gaan elkaar met latex-wapens te lijf in de grootste en meest bizarre veldslag in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog.

Voor meer informatie en beeldmateriaal: BNN Communicatie, Marion van Dam, tel: 035-6555333, e-mail: marion.van.dam@bnn.nl