GROUND CONTROL

Odyssee, een theatrale reis van donker naar licht

Bert Barten's
Odyssee

Een theatrale reis van donker naar licht.

Na de buitenspektakelstukken Dante en Faust trekt Bert Barten in deze donkere dagen voor kerst naar binnen, met zijn hartverwarmende versie van het beroemde boek de Odyssee. Hij neemt de toeschouwers mee op reis langs de route die de grote held Odysseus aflegde van Troje naar zijn thuisbasis Ithaca. Deze unieke gebeurtenis vindt plaats van 15 t/m 20 december 2003 in de Eurotoren te Almere.

Devoorstelling belooft een complete ervaring te worden waaraan het publiek niet kan ontkomen. Het begint met een diner in het donker, zonder enig licht. Tijdens het eten komt er een verteller aan tafel en begint de reis langs twaalf scènes van de Odyssee. Het publiek wordt door het gebouw geleid van donker naar licht. Alle zintuigen worden bespeeld en gestreeld. Smaak, geluid, optische illusies, geuren en kleuren, maar vooral de verteller roept de verbeelding tot leven zowat iedere aanwezige zijn eigen, innerlijke Odyssee, zal ervaren.

Kaarten voor deze voorstelling, inclusief diner kosten 44,50 euro en zijn telefonisch of via de website van de Uitlijn te reserveren. De Uitlijn is dagelijks te bereiken via www.uitlijn.nl of van 09.00 tot 21.00 uur op nummer 0900-0191 0,40 euro/pm).

Er is maar een beperkt aantal kaarten per lokatievoorstelling beschikbaar

Voor meer info (en beeldmateriaal): www.odyssee2004.nl

Na deze zes voorstellingen in Almere is de Odyssee volgend jaar te zien op lokaties in twaalf grote steden in Nederland. In de zomer van 2004 wordt een groot gemonteerde versie van de Odyssee als openlucht theaterspektakel aan het strand van Almere-Haven opgevoerd.

Wat: Bert Barten's Odyssee.
Wanneer: 15 t/m 20 december 2003.
Waar: Eurotoren, Landdrostdreef 100, Almere
(naast NS station Almere Centrum.); Exacte tijd staat op ticket vermeld. Prijs: 44,50 euro (inclusief diner)
Bestellen: Bel het AUB Uitburo 0900-0191
of bestel via www.uitlijn.nl
Perscontact:Marijn van Thiel, 06-28538300

27 nov 03 17:21