Gemeente Heeze-Leende


Nieuwe wethouder Welzijn voorgesteld

Op vrijdag 5 december is de nieuwe wethouder Welzijn, mw. Diane Kerkhofs-Van Zwet voorgesteld. Ze volgt wethouder Jack Mikkers op, die per 16 december burgemeester van Maasdriel wordt.

Tijdens de raadsvergadering van 15 december wordt Diane Kerkhofs-Van Zwet voorgedragen als nieuwe wethouder. Tot op heden was ze hoofd van de afdeling Welzijnszaken van de gemeente Heeze-Leende.

Diane Kerkhofs is geen nieuw gezicht in de lokale politiek van Heeze-Leende. Ze was tussen 1999 en 2002 namens de VVD burgercommissielid. Op de kandidatenlijst voor de huidige raadsperiode stond ze op de vijfde plaats. Voordat ze in Heeze-Leende afdelingshoofd werd, werkte ze onder meer bij de gemeente Deurne en een groot uitzendbureau.

Diane Kerkhofs heeft de opleiding bestuurskunde aan de Hogeschool van s-Hertogenbosch afgerond, behaalde haar propedeuse economie aan de Katholieke Universiteit Tilburg en is momenteel bezig met de afrondende fase van het doctoraal bestuurswetenschappen aan de Open Universiteit. Ze is moeder van drie kinderen.

De functie van wethouder is voor haar een grote uitdaging: Het lijkt mij prachtig om invulling en sturing te kunnen geven aan plaatselijk beleid. Op mijn eigen wijze wil ik me voor 200% inzetten voor de belangen van inwoners uit zowel Heeze, Leende als Sterksel. Naast concrete projecten als het Multifunctioneel Centrum in Heeze en het creëren van brede scholen in Leende en Sterksel, wil ik gaan werken aan een inhaalspurt op het terrein van zorg. Vooral de snel groeiende groep senioren verdient daarbij de aandacht. Een goede communicatie met betrokkenen, vanaf de ontwerpfase, is hierbij absoluut mijn uitgangspunt.