Ingezonden persbericht


Persbericht
8 december 2003
Tentoonstelling

F E E S T !
Hoe elf landen hun vrijheid en onafhankelijkheid herdenken en vieren

Rob Oudkerk opent tentoonstelling in Verzetsmuseum

Op maandag 15 december 2003 om 17.00 uur opent Rob Oudkerk, wethouder onderwijs in Amsterdam, in het Verzetsmuseum Amsterdam de educatieve tentoonstelling FEEST!

Na een voorbezichtiging door schoolkrantredacties (15.30 -16.30 uur) zal Gerard Mensink, hoofd educatie van het museum, vanaf 17.00 uur een aantal betrokkenen kort interviewen. Aansluitend zal Rob Oudkerk de tentoonstelling officieel openen.

FEEST! is een feestelijke wisselexpositie over feestvieren en herdenken. In de multiculturele Nederlandse samenleving is kennis van elkaars achtergronden belangrijk. In Nederland heeft de nationale feestdag betrekking op de Tweede Wereldoorlog. Maar wat houdt het Kinderfeest in Turkije in? Waarom wil een Ghanees op 6 maart eigenlijk een vrije dag? Wat betekenen anjers voor een Portugees? De tentoonstelling geeft op dit soort vragen een antwoord.

Veertien kunstenaars hebben de museumzaal omgetoverd tot een stad compleet met een plein, kiosk, billboard en draaimolen. In deze kleurrijke `stad van de wereld` worden de nationale feestdagen in beeld gebracht van Cuba, Ghana, Hongarije, Indonesië, Marokko, Nederland, Peru, Portugal, Suriname, Turkije en de Verenigde Staten. FEEST! is vormgegeven door de beeldend kunstenaars Astrid van den Brink, Ageethe Groenendaal, Barbara Hardmeier, Natascha Hesse, Suzette Huwae, Koos Janssen, Eva Klee, Julio Cesar Moreno Robles, Merel Nip, Ulla Schirmbeck, Beldan Sezen, Petulia van Tiggelen, Marloes Wagemaker en Norbert Wille. FEEST! is een productie van het Verzetsmuseum Amsterdam, mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van de gemeente Amsterdam, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Kunstenaars&CO, Ministerie van VWS, SNS Reaal Fonds, Provincie Noord-Holland, het Ministerie van Justitie en de NCDO.

Voor de in september verzonden vooraankondiging met meer inhoudelijke informatie zie www.verzetsmuseum.org (in het nieuws/persberichten). Meer informatie en beeldmateriaal is verkrijgbaar bij Verzetsmuseum Amsterdam, Marjolein Marreveld, tel: 020-620 25 35, fax: 020-620 29 60, e-mail: marreveld@verzetsmuseum.org
---

FEEST!
hoe elf landen hun vrijheid en onafhankelijkheid herdenken en vieren 15 december 2003 t/m 4 april 2004
Verzetsmuseum Amsterdam Openingstijden
Plantage Kerklaan 61 di-vr 10.00 - 17.00 uur 1018 CX Amsterdam za-zo-ma/feestdagen 12.00 - 17.00 uur


---

Verzetsmuseum Amsterdam
Plantage kerklaan 61
1018 CX Amsterdam
tel: 020 620 25 35
fax: 020 620 29 60
e-mail: info@verzetsmuseum.org
web: www.verzetsmuseum.org

---