Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 10-12-2003

Televisie
Op weg naar het songfestival
Uitzending maandag 15 december 2003
Nederland 2 ­ 19.55 uur

Bekendmaking vakjury in op weg naar het songfestival

In OP WEG NAAR HET SONGFESTIVAL van maandag 15 december a.s. een uitgebreide terugblik op het jaar 2003, het jaar van Esther Hart en 'One more night'. Tijdens het Nationale Songfestival was Gordon de grote verliezer, die met 'I'll be your voice' uiteindelijk tweede werd. De derde plaats ging naar het klassiek klinkende 'Turridu' door Arwin Kluft. Achteraf vonden veel mensen dat hij misschien de beste Nederlandse inzending was geweest.

Op het Eurovisie Songfestival deden met name de onverwachte en opvallende nummers het goed; de denderende Turkse disco van Sertab, de ingetogen keltische pop uit België en de valszingende Russische popsensatie t.A.T.u.

Verder wordt in deze aflevering van OP WEG NAAR HET SONGFESTIVAL de vakjury voor 2004 bekendgemaakt. Naast Cornald Maas, die vorig jaar ook meedeed, nemen geheel nieuwe (en toch bekende) gezichten zitting in deze vakjury.

Tevens in deze uitzending een reportage over de Amsterdamse zanger Berry Love en zijn inzending voor 2004: 'Lekker in m'n stoel achterover'. Ten slotte besteedt de Top 100 aller Tijden aandacht aan de periode 1990 tot nu: S Carola, Fångad av en stormvind, Zweden, 1991;
S BrainStorm, My star, Letland, 2000;
S Gina G, Just a little bit, Verenigd Koninkrijk, 1996.



Ingezonden persbericht