Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

Amsterdam, 15 december 2003

"2.000.000 ogen"

In de week van 15 december aanstaande huldigt Holland Experience 3D Movie Theatre de miljoenste bezoeker sinds de opening eind 1996
---

In het 3D theater van Holland Experience te Amsterdam, waarin men in dertig minuten een fascinerende reis door Nederland maakt, zijn de voorbereidingen in volle gang voor de huldiging van de miljoenste bezoeker sinds de opening eind 1996. Na deze opening wist Holland Experience zijn plaats in de Amsterdamse toeristische markt te veroveren.

Huldiging De huldiging van de miljoenste bezoeker, in de week van 15 december, zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Hij/zij ontvangt, uit handen van de directie en ondersteund door de kerstman een leuk verblijfsarrangement voor het gezin in Amsterdam inclusief een 'Dagje Amsterdam'.

Multimedia attractie Een moderne, multimedia attractie te midden van het ruime aanbod aan attracties in de binnenstad was een plan van Reco Productions,Henri Remmers. Het idee om in het centrum van Amsterdam een spectaculaire attractie over Nederland te bouwen werd een succes. Het voormalige Saskiahuis werd helemaal verbouwd tot een volwaardige Holland attractie waar Nederland niet alleen is te zien, maar ook te ruiken en te voelen, alle zintuigen worden geprikkeld.

De individuele bezoeker aan Amsterdam bepaalde in de begin jaren de bezoekersaantallen. 55 % van de bezoekers waren Nederlanders en de rest kwam uit het buitenland. Dit zijn opmerkelijke resultaten vooral gezien het feit dat de Nederlander kennelijk ook graag een reis door het eigen land wil maken. Door de toepassing van speciale theatertechnieken inclusief een draaiend platform is de attractie geschikt voor alle leeftijden en voor alle nationaliteiten.

Reality 3 dimensionale filmtechniek Eind 1999 werd de attractie verder ontwikkeld en werd er overgegaan op reality 3 dimensionale filmtechniek. Dankzij deze unieke filmtechniek groeide Holland Experience uit tot een van de leukste, en spectaculairste attracties van Nederland. Een goede mogelijkheid om te combineren met een dagje Amsterdam.

Combinatiebezoek De touroperators uit binnen- en buitenland stapten uiteindelijk van het klassieke aanbod af en ontdekten Holland Experience. Vanaf dat moment hebben de touroperators Holland Experience als vast bezoekpunt genoteerd, vaak gecombineerd met een rondvaart of een bezoek aan het Rembrandthuis, dat binnendoor is te bereiken. Ook wordt er regelmatig een combinatie met de diamantfabriek Gassan Diamonds gemaakt. Zowel de Canalbus, als de Museumboot van Rederij Lovers is op loopafstand te bereiken.

Restaurant Het paviljoen ontwikkelde zich verder tot een uitstekend restaurant voor lunch en diner voor groepen tot 400 personen. Ook individuele bezoekers kunnen hier de lunch gebruiken. Deze perfecte dagexploitatie van Délice verzorgt dagelijks verse broodje en lekkernijen.

Amsterdam Event Centre

In samenwerking met Amsterdam Sports & Events Company is Holland Experience Amsterdam Event Centre gestart. De succesvolle entertainmentprogramma's met onder andere disco 'n dining: dineren en dansen op muziek uit jaren '70 & '80, staan garant voor een origineel bedrijfsfeest. Door de succesvolle samenwerking maken vele bedrijven en touroperators regelmatig gebruik van de leuke entertainmentprogramma's.