Stadsdeel Bos en Lommer


15 december 2003: de op- en afrit S104 weer open!

De zuidelijke én noordelijke op- en afritten S104 zijn afwisselend afgesloten geweest. Het gaat hier om de op- en afritten van de A10 ter hoogte van de Bos en Lommerweg en de Kolenkitkerk. De afsluiting was noodzakelijk in verband met de veiligheid van zowel bouwers als weggebruikers. Tijdens de ruwbouw van de bruggebouwen kon hier geen verkeer onderdoor rijden.

OVERBOUWING
De A10 loopt dwars door Bos en Lommer en deelt het stadsdeel in tweeën. Dagelijks rijden er 180.000 autos overheen, die een hoop uitlaatgassen en lawaai produceren. Door de bouw van de twee bruggebouwen over de snelweg wordt de snelweg als het ware ingepakt.

LEUK
Tussen de bruggebouwen loopt de Bos en Lommerweg rechtdoor. Waar eerst een tochtig viaduct was ontstaat nu een doorlopende winkelstraat. Het wordt het weer leuk om van de ene kant van de Bos en Lommerweg naar de andere kant te lopen!

VOLGENS PLANNING
Het stadsdeel had met Rijkswaterstaat en ondernemers van Bos en Lommer afspraken gemaakt over de duur van de afsluiting. Alle werkzaamheden zijn volgens planning en zonder grote tegenslagen verlopen. Met het openstellen van de op- en afrit is de bereikbaarheid van het stadsdeel weer hersteld; het kruispunt is vanaf 16 december weer volledig in gebruik.

HARTELIJKE DANK!
De afsluiting had natuurlijk nogal wat voeten in de aarde. Met name het autoverkeer heeft er de nodige overlast van ondervonden. Het kon niet anders, maar voor velen was het toch behoorlijk lastig allemaal. Hartelijk dank voor al uw begrip, medewerking en geduld!

UNIEK
Met de overbouwing heeft Bos en Lommer er een nieuw, uniek herkenningspunt bij. De overlast is dus zeker niet voor niets geweest. We hopen natuurlijk dat bewoners en bezoekers van Bos en Lommer enthousiast zijn over wat er is verrezen.
Meer informatie over Bos en Lommerpleinproject

| Colofon