Gemeente Leeuwarden

Op de Agenda ¦ Gemeenteraad ¦ Commissie Stadsontwikkeling ¦ Commissie Welzijn ¦ Stukken voor de vergaderingen Gemeenteraad

Openbare vergadering op maandag 15 december 2003 om 19.30 uur in de Statenzaal van het Provinciehuis, Tweebaksmarkt 52 te Leeuwarden. De publieke tribune is geopend vanaf 19.00 uur.

Op de agenda staat:

Nr. Onderwerp

1. Opening, vaststelling agenda en mededelingen.
2. Installatie nieuw raadslid voor de fractie van VVD, de heer El Aridi.

3. Vragenhalfuurtje voor burgers.
4. Vaststellen van het verslag van de raadsvergadering van 6 oktober en 3 december 2003.

5. Ingekomen stukken.

6. Hamerstukken en bespreekpunten.

Hamerstukken en bespreekpunten

1. Benoeming commissieleden Hûs en Hiem.
2. Kredietaanvraag programmamanagement City Fec en revitalisering Leeuwarden West.

3. Bezwaarschrift d.d. 28 juli 2003 van dhr. J. Fleer en mw. P.M. Banga te Leeuwarden tegen het raadsbesluit d.d. 16 juni 2003, kenmerk nummer 9897 GK/TH, waarbij een voorbe-reidingsbesluit is genomen voor een perceel gelegen tussen het Troelstrapark, de mr P.J. Troelstraweg en de Bilgaarderdijk.
4. Voorbereidingsbesluit ex artikel 21 van de Wet op de Ruim-telijke Ordening en vrijstellingsprocedure ex art. 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor de aanleg van steigers e.a. (niet inbegrepen de beoogde brug over de Zui-dergrachtswal) ten behoeve van de museumhaven in de Zui-derstadsgracht, aan de noordzijde langs de Willemskade (van de hoek Wirdumerpoortsdwinger tot de Wirdumerpoorts-brug) en langs de Wirdumerpoortsdwinger te Leeuwarden.

5. Kredietaanvraag voor het uitvoeringsprogramma Binnenstad Nieuwestad 2004.

6. Aanpassen tarieven voor bouwleges per 1-1-2004 en aanpassen raming kosten en opbrengsten voor bouwvergunningen en ver-gunningen kamerverhuur in 2004.

7. Actieplan verkeersveiligheid (actie - 25% verkeersslachtoffers).
8. Onderwijshuisvesting 2004
(inclusief tussenrapportage 'Scholen onder dak' en huisvestingsprogamma en overzicht 2004).
9. Algemene Plaatselijke Verordening Leeuwarden 2003 (met eer-ste aanvulling).

10. Kadernota Integrale en Programmatische Handhaving.
11. Verordening baatbelasting 2004.
12. Belastingverordeningen 2004.

13. Raadsvoorstel tot vaststelling van een Financiële Verorde-ning en Controle Verordening Leeuwarden 2003.
14. Vrijstellingsprocedure ex artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor het bouwen van woningen in een gebied ten oosten van de Dobbehôf te Goutum.
15. Vrijstellingsverzoek op grond van artikel 19 WRO t.b.v. een bouwaanvraag voor de bouw van een manege/oefenhal op het adres Suderbuorren 2 te Hempens.

16. Randvoorwaarden en uitgangspunten voor woningbouw op de locatie 'Steensma/Veilingterrein' aan de Huizumerlaan in Leeuwarden.
17. Wijzigen van de concernbegroting voor het dienstjaar 2003.

De raadsvoorstellen die bij de agendapunten horen, liggen voor een ieder ter inzage bij de centrale balie in de stadshal van het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2 (openingstijden 09.00-16.00 uur) en in de Openbare Bibliotheek, Wirdumerdijk 34 (Beursgebouw).

Ook kunt u de stukken vinden op de internetsite van de gemeente www.leeuwarden.nl.

Vragen voor het vragenhalfuurtje kunnen tot de dag van de vergade-ring, 12.00 uur, aangemeld worden bij het secretariaat van de ge-meentesecretaris op telefoonnummer 058-2338204. Er kunnen alleen vragen worden gesteld over zaken die geen betrekking hebben op de agendapunten.

Rechtstreekse radio-uitzending raadsvergadering. Allen die aangesloten zijn op het Leeuwarder kabelnet van UPC kunnen via FM-kanaal 97.0 MHz de raadsvergaderingen beluisteren. Lokale om-roep Mercurius verzorgt deze integrale uitzending. Via het etherkanaal 106.1 is de vergadering ook op uw draagbare radio en autoradio te ontvangen.

Commissie Stadsontwikkeling

Openbare vergadering op 16 december 2003 om 19.30 uur in het bedrijfsrestaurant van het Stadskantoor (Oldehoofsterkerkhof 2) te Leeuwarden.

Op de agenda staat:

1. Opening en mededelingen.

2. Vaststellen agenda.

3. Inspraak.

4. Rondvraag.

5. Bespreekpunten:
Vrijstellingsprocedure ex artikel 19, lid 1 van de WRO voor de aanleg van een sportcomplex en het ontwikkelen van een kantorenlocatie op een perceel ten westen van de Drachtsterweg en ten zuiden van de Tearnserdyk te Goutum
6. Sluiting.

Commissie Welzijn

Openbare vergadering op 18 december 2003 om 19.30 uur in het bedrijfsrestaurant van het Stadskantoor (Oldehoofsterkerkhof 2) te Leeuwarden.

Op de agenda staat:

1. Opening en mededelingen.

2. Inspraak.

3. Bespreekpunten:

-Beleidsverslag Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2002
-Voortgangsrapportage over de realisering van de maatregelen 2003 in het kader van de Wiw en ID-banen en voorstellen voor uitgangspunten voor gesubsidieerde arbeid "oude stijl" in 2004
-Rapportage Prohef, geagendeerd door de FNP
-Hoofdlijnennotitie Werk en Inkomen.
4. Rondvraag.

5. Sluiting.

Het gemeentebestuur beslist over zaken in uw directe woonomgeving. Als burger kunt u uw mening over plannen van de gemeente laten horen. Omdat de onderwerpen in de vergaderingen van de raadscommissies in een vroeg stadium en uitvoerig worden besproken, bieden juist die vergaderingen u de gelegenheid om uw mening aan de commissieleden kenbaar te maken.

Aanmelden
Indien u alleen aanwezig wilt zijn bij de vergadering, hoeft u zich niet aan te melden. Indien u gebruik wil maken van de mogelijkheid om in te spreken, vraagt u dit dan aan bij de commissiegriffier, mw. A. Zijlstra (058-233 40 18). Dit kan tot op de dag van de vergadering, 12.00 uur. De agendas voor bovengenoemde vergaderingen zijn beschikbaar vanaf 10 december 2003. De bijbehorende stukken liggen vanaf die dag ter inzage bij de balie van het stadskantoor. Het stadskantoor kunt u vinden aan de Oldehoofsterkerkhof 2, te Leeuwarden en is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00-16.00 uur.

Vergaderschema raad en commissies 2003