Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 11-12-2003

Televisie
RADAR
Uitzending maandag 15 december
Nederland 2 ­ 20.25 uur

Klachtenregen over ongevraagd opgestuurde producten onder loep van tros radar


---
Het TROS-consumentenprogramma RADAR besteedt maandag 15 december a.s. aandacht aan Front International. De klachtenstroom over ongevraagd opgestuurde onderbroeken en sokken, rijst bij RADAR de pan uit. Honderden, zo niet duizenden klachten kreeg het programma al binnen van mensen die torenhoge rekeningen en zelfs incassobureaus aan de deur kregen, terwijl ze nooit om de zendingen hadden gevraagd. Het bedrijf opereert onder de namen Front International, Socks International en Body by Patricia. Voor RADAR is de maat vol, en in deze uitzending probeert de redactie een definitief einde te maken aan de praktijken van dit bedrijf.

RADAR ontving ruim 30 klachten over Lipfinity, een lippenstift van Max Factor. Een groep vrouwen klaagt over blaasjes, gezwollen lippen en kloven, wat volgens een dermatoloog op allergische reacties lijken. Waar ligt de oorzaak en wat te doen?

Ze worden overal aangeboden, met de belofte dat uw huiskamer wordt omgetoverd tot bioscoop: de Home Cinema Set. Een even slimme als handige combinatie van DVD-speler, versterker en 6 speakers. De populariteit van deze setjes is enorm, mede door de onstuimige opmars van de DVD. RADAR testte een aantal veelverkochte Home Cinemasets, en lette daarbij vooral op de geluidskwaliteit. Wordt het beloofde bioscoopgeluid daadwerkelijk waargemaakt door deze setjes? Het testpanel bestaat uit een aantal film- en geluidsfreaks, waaronder regisseur Ben Sombogaart ("De Tweeling"), recensent René Mioch en discjockey Edwin Diergaarde.

De presentatie en eindredactie van RADAR is in handen van Antoinette Hertsenberg.