Rijn&Venen, 09.40 uur

Utrecht 15-12-2003 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Ravage na ongeval

MAARSSEN Op zondagavond ontstond op de rijksweg A2 een aanrijding waarbij drie voertuigen betrokken waren. Niemand liep noemenswaardig letsel op.

Een 37-jarige automobilist uit Huissen reed in de richting Utrecht en verloor om onbekende reden de controle over zijn voertuig. Hij botste eerst op de rechtervangrail, schoot toen naar links en botste op de vangrail van de middenberm. Hierdoor moest een 33-jarige automobilist uit Belfeld uitwijken maar raakte bij deze manoeuvre een 32-jarige automobilist uit Schagen.

De tot stilstand gekomen autos blokkeerden vrijwel geheel de drie rijbanen. Het verkeer richting Utrecht liep flinke vertraging op, omdat zij met veel moeite langs de wrakstukken konden rijden. Nadat drie takelwagens de voertuigen hadden weggesleept, kwam het verkeer weer langzaam op gang.

Gewonden door aanrijding

MAARSSEN Bij een ongeval op de Zuilense Ring zondagmiddag raakten vier inzittenden van een personenauto en de bestuurder van een andere personenauto gewond.

Het ongeval ontstond toen een 43-jarige automobilist uit Houten op de Zuilense Ring op de kruising met de rijksweg A2 keerde, om een file op de rijksweg richting Amsterdam te ontlopen. Echter hierbij zag hij een achteropkomende 41-jarige automobilist uit Tiel over het hoofd waardoor de aanrijding ontstond. Er moesten vier ambulances ter plaatse komen om de licht gewonden naar de diverse ziekenhuizen over te brengen.

De Regionale Verkeersdienst stelt een nader onderzoek in naar de toedracht.