Miko


Miko investeert 3,35 miljoen Euro in kunststofverpakkingsdochter MPC-DG Plastics

Turnhout, 12 december 2003 - Miko, de aan Euronext genoteerde koffieservice- en kunststofverpakkingsspecialist, investeert via haar dochteronderneming MPC-DG Plastics 3,35 miljoen Euro in haar fabriek in Oud-Turnhout. De investering is een rechtstreeks gevolg van de almaar stijgende vraag naar kant-en-klare maaltijd-verpakkingen, alsook van een nieuw contract voor de levering van kunststofverpakkingen aan een grote Europese ijsroomfabrikant.

De investering is als volgt op te splitsen:

Een nieuwbouw van 3.500 m2 is momenteel onder constructie. Hierdoor zal extra productie- en opslagruimte ter beschikking komen. De geraamde investering bedraagt 0,75 miljoen Euro. Een bedrag van 0,85 miljoen Euro zal worden geïnvesteerd in een nieuwe extruder en thermoformeermachine om de gestegen vraag naar kant-en-klare maaltijdverpakkingen tegemoet te komen. Deze verhoogde afzet is vooral te danken aan de volgehouden inspanningen van het Duitse verkoopkantoor MPC- Grotenhuis. Voorts zal een bedrag van 1 miljoen Euro worden besteed aan nieuwe spuitgietmachines die werken volgens de zogenaamde "In Mould Labelling technologie". Dit houdt in dat tijdens het spuitgietproces tegelijkertijd een kunststofetiket in de verpakking wordt geïntegreerd, wat - na verbruik van de inhoud - de verpakking volledig recycleerbaar maakt. Om de veiligheid van het ganse complex drastisch te verhogen werd beslist om de volledige plant uit te rusten met een sprinklerinstallatie. Deze zal aangesloten zijn op een watertank van 850.000 liter. Tevens werd een nieuwe elektrische cabine voorzien met een verhoogde capaciteit van ruim 30%. Het totaal van deze beide investeringen bedraagt ruim 0,75 miljoen Euro.

De Miko-groep bestaat uit meerdere ondernemingen in binnen- en buitenland. De kernactiviteiten van de groep bewegen zich rond twee centrale assen: koffieservice en kunststofverwerking. De kunststofdivisie is een volledig zelfstandige entiteit die vroeger is gegroeid uit de productie van koffiefilters. Vandaag de dag wordt echter ruim 92% van de omzet van de kunststofdivisie buiten de groep gerealiseerd. In 2002 had de Miko-groep een omzet van ruim 68 miljoen Euro. Zo'n 34% was voor rekening van de kunststofdivisie. De overige 66% kwam voor rekening van de koffieservice- activiteiten.

EINDE