Gemeente Almere

Wethouder Faber installeert nieuw Adviesorgaan Senioren

Wethouder Faber (Zorg en Welzijn) installeert op maandag 15 december de 7 leden van het nieuwe Adviesorgaan Senioren. Aansluitend wordt een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de nieuwe leden van het adviesorgaan, de gemeente en vertegenwoordigers van De Schoor, Zorggroep Almere, LIA, Woningcorporaties en Politie Flevoland. Deze organisaties gaan als adviseur optreden binnen het nieuwe adviesorgaan.

De leden van het nieuwe adviesorgaan zijn de afgelopen maanden geworven met advertenties. Een sollicitatiecommissie heeft met 12 kandidaten gesprekken gevoerd. Hieruit zijn uiteindelijk 7 kandidaten uitgekozen. Zij zullen zich maandag presenteren.

De gemeenteraad besloot op 12 juni de Seniorenraad Almere op te heffen. Het nieuwe adviesorgaan is op andere leest geschoeid: een andere structuur en onafhankelijke leden die niet op basis van lidmaatschap van een ouderenorganisatie, maar op persoonlijke titel en op basis van hun deskundigheid worden voorgedragen. Verder is de betrokkenheid van uitvoerende instanties vergroot.