Drempels weg


Slot Zeeland wordt gezien als nieuwe start

15-12-2003 Bron: Drempels Weg Afgelopen vrijdag (12 december)vond in het Muzeeum in Vlissingen de slotbijeenkomst van de regionale campagne plaats. De ambassadeurs Piet, Peter en Levien zaten op één lijn met burgemeester Van Dok Van Weele. Alle vier vonden ze dat weliswaar de Drempels Weg campagne beëindigd was, maar dat deze slotbijeenkomst ook de start van meer activiteiten voor een toegankelijk internet in Zeeland betekende.

Op de bijeenkomst in het prachtige Muzeeum waren veel mensen afgekomen. De zaal was goed gevuld. Leo Birza opende namens Drempels Weg en het Landelijk Bureau Toegankelijkheid de bijeenkomst. Als eersten liet hij de ambassadeurs aan het woord. Vooral Piet Nederlof maakt indruk door zich zeer strijdbaar te tonen. ,Formeel is het nu afgelopen, maar onze rol nog lang niet, nu begint het voor mij pas, vertelde hij. De ambassadeurs vertelden de aanwezigen nog eens welke drempels zij op het internet tegenkomen. Uit de zaal, en ook van de burgemeester overigens kwamen instemmende geluiden. Vooral toen gesproken werd over schaalbare lettertypes. ,Ook voor ouderen is dat beter! reageerde iemand enthousiast.

Tweedeling Mevrouw Van Dok Van Weele liet desgevraagd weten dat zij gemerkt heeft dat de campagne nu al de nodige impact heeft gehad: ,Een goede zaak, want er dreigt anders een tweedeling in de maatschappij. Ook zij had het idee dat Zeeland nu wakker was geschud en het werken aan meer toegankelijkheid nu kon beginnen. Nadat zij de ambassadeurs officieel van hun taak had ontheven, vroeg ze hen aan te blijven als honorair consul. Een soort adviseur op afroep. De ambassadeurs toonden zich daartoe bereid.

Intentieverklaringen Ten slotte werd overgegaan tot het tekenen van de intentieverklaringen door verschillende Zeeuwse organisaties. Deze lichtten hierbij ook kort toe waarom ze besloten hadden de intentieverklaring te tekenen. Opvallend was ook dat de aanwezige gemeenten het van mening waren dat Zeelandportaal, de virtuele toegangspoort tot alle Zeeuwse gemeenten nieuw leven ingeblazen moest worden. De organisaties die een intentieverklaring tekenden zijn uiteraard te vinden in de lijst.